Mért kell több gyogyszer ha javult?

Tisztelt doktornő/úr! Olyan problémám lenne hogy 3 éves kislányom születése ota asztmás.Eddig csak montekulastot, és ventolint szedet. Az utóbbi időben elég sokszor befuladt, az elmúlt évekhez képest. Nem rég voltunk kontrol vizsgálaton, ahol elmondtuk a kezelö orvosának, hogy elmondtuk neki hogy lassan 5 hete beteg a gyerek tul vagyunk már az antibiotikumon is de nem akkar meg gyógyulni. A doktornő azt mondta semmi köze az asztmájához, csak a szervezete nem úgy reagál a gyógyszerekre. Elmondtuk hogy a kislány az elmúlt hetekben elég sokszor befulladt és volt hogy a ventolin se használt neki. Azt mondta a doktornő hogy nyugodjunk meg mert valószínűleg azért van mert megvan fázva. És az eddigi állapotához képest elég sokat javult a gyermek, de mégis irt fel neki egy új gyógyszert, Flixotide 250 mg evohalert. Nem értem ha javult az állapota akkor mért kell neki új gyógyszer? Létezik hogy a doktornő csak minket szeretet volna megnyugtatni és a picur nem hogy kifele jönne az asztmából hanem még betegeb lesz? köszönöm válaszát. egy aggódó anyuka.

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza gyermekkori asztma témában

Tisztelt Kérdező,

A gyermek állapota nem javuló, ha sok volt a Ventolin használat az utóbbi időben. Így jogos a terápia módosítása.

Kisded korban vírus fertőzés váltja ki az asthmás tüneteket, ez az ok, amely beindítja a nehézlégzést, köhögést stb. Nem egészen világos, hogy a 250 ug Flixotide 1x vagy 2x megy naponta.

Azt tudom tanácsolni, hogy a kérdések tisztába tételéhez, kérjen konzultációra egy időpontot intézetünkbe. Élőszóban és a kicsi vizsgálata után sokkal reálisabb képet lehet kapni a tényleges helyzetről.

Üdvözlettel,

Dr. Bánfi Andrea Ph.D, Svábhegyi Gyógyintézet, www.svabhegy.eu,

OEP rendelésre jelentkezés -

+36 1 395 4922,

Magánrendelésre jelentkezés -

+36 20 500 2500

Kérdés: 2012. október 25., 14:30; Megválaszolva: 2012. november 12., 08:35
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Lágyéksérv gyerekkorban
Nurofen szirup fogzásra
További vizsgálatok?
Csecsemő D vitamin adagolás
Rövid,visszatérő fejfájás 2.