lehet, hogy autista a kisfiam, vagy milyen mas betegsegre utalhatnak a tunetei?

Tisztelt Holgyem, Uram! Kisebbik fiam jelenleg elmult 3.5 eves, es az ovodaban nem akar enni, csak szoritja a taskajat, es azt kiabalja, hogy o nem eszik semmit. Eleg gyakran agresszivan reagal, amikor valami nem ugy tortenik, ahogy o szeretne, Pl: ha nem ugrunk elso szora, amikor ker valamit, akkor elkezdi utogetni azt az embert, akitol kert v.mit., folyamatosan tombol, ha szeretne valamit, es nem akarja elmondani, hogy mi az, csak huz magaval, es kozben uvolt, de nem valaszol semmit. Ha kerdez valamit, es elmagyarazzuk a dolgot, akkor kepes ugyanarra visszakerdezni meg legalabb 20-szor, es mindig el kell neki mondani a valaszt, kulonben szinten tombolni kezd, verekszik, visit, es dobalja magat. Mindig kinez valakit maganak a csaladbol, es olyankor csak az az egy ember jo neki, aki segit enni, vagy eppen a wc-n, stb, ha netantan mas siet a segitsegere, akkor szinten kikel magabol, uvolt, es utogeti az illetot, hogy nem o kell. Egyedul nagyon jol el tud jatszani, de mar ha a batyja is itthon van akkor folyamatosan egymast nyuzzak. Nem szeret oviba menni, minden du-n sirva rohan hozzank, de az ovono azt mondja, hogy nem volt vele gond nap kozben, azonban altalaban az oleben szokott lenni, amikor megerkezunk. A tobbi gyerekkel a jatszon nem nagyon szeret jatszani, csak olyanokkal tudja magat lefoglalni, akiket regebb ota ismer, min fel eve es tobbszor voltunk naluk, de ugy hogy en is vele voltam, illetve nagyon szereti a nala kisebb gyerekeket. Kernem mielobbi valaszukat, mert ha valami mentalis problemaja van, vagy az enyhe autizmus tunetei, akkor szeretnek ellene tenni valamit mielobb, mert decemberre varom a negyedik gyermekemet. koszonettel

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza pszichés probléma témában

Kedves anyuka!

Az ön által nagyon érzékletesen leírt problémák meglehetősen nehéz helyzeteket teremthetnek nap mint nap a családban. Feltehetően a gyermek is szenvedhet ettől. A tünetek mellett azonban szükség van számos más adatra, és gondos vizsgálatra, hogy a probléma pontos jellegét meg lehessen válaszolni. Ehhez elengedhetetlen a személyes konzultáció, ami a gyerekek esetén először a szülővel történik, majd a gyerekkel különféle, főleg játék helyzetekben. Azt tudom tanácsolni, mindenképpen konzultáljon gyerekpszichológussal, aki a vizsgálatok után tud pontosabban állást foglalni, és ha szükséges elküldeni egyéb kiegészítő szakértők vizsgálatára (gyógypedagógus, gyerekpszichiáter) .

Üdvözlettel,

Dr. Gyebnár Viktória

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. június 27., 19:37; Megválaszolva: 2012. július 03., 13:37
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Rövid,visszatérő fejfájás
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek