Allergia csecsemőnél

Kedves Doktornő/Úr! Kisfiam három hónapos és a következő lenne a kérdésem: sokat és sokáig csuklik a kisfiam. Mivel se a víz, se a tea nem használt, adtam neki egy csepp citromlevet amitől el is múlt.Lehet ettől a kevés mennyiségtől baja? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Éva

Legfrissebb cikkek a témában

Svábhegyi Gyógyintézet válasza csuklás témában

Kedves Kérdező!

Hat hónapos kor alatt az allergizálódás megelőzése érdekében nem javasoljuk a citrusfélék adását, citromlevet sem. A csuklás megszüntetésére inkább pár korty víz itatását vagy a baba rövid mellretételét javasolnám. Az étkezést követő gondos büfiztetés segíti a csuklás megelőzését. Nem valószínű, hogy bármi gondot okozott volna egyszeri pár csepp citromlé.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Svábhegyi Gyógyintézet

www.svabhegy.eu

Kérdés: 2012. június 06., 21:20; Megválaszolva: 2012. június 12., 12:01
Kérdések és válaszok: Gyermekgyógyászati betegségek
Kiságy, kutacs
Csomók lágyék hajlatban
Covid után influenza védőoltás
Bekakilás /tejallergia?
C vitamin gyereknek