• Szívkihagyásra utalhat?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Molnár Dóra! Az utóbbi par hetben észrevettem, hogy néha csuklok, de nem rendszeresen és nem hosszan csak 1 csuklás és elmulik. Azt hallottam, hogy ez szív kihagyásra is utalgat. Nem tudom ez igaz? Egyebként más problémát nem észlelek. Bár a pulzusom is kicsit több a kelleténél általában 90 körüli, de van, hogy 100 vagy 105 körül is mozog, de ha nyugodt vagyok a 90 körüli jellemző. Ezen kívül néha szúró érzést érzek a mellkasomban vagy egyik vagy másik oldalt, de ezek csak pár másodpercesek és ritkán 3 havonta 1x jelentkeznek. Eddig nem foglalkoztam ezzel, de kezdek aggodni, mert ez a csuklás mostanában 2 naponta v naponta 1x jelentkezik. Tudna esetleg mondani, tanácsolni valamit mire utalhat ez? Váladzát előre is köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a csuklás témában

        Kedves Kérdező, a tünetek nem utalnak szívkihagyásra, de a fentiek alapján egy EKG-t érdemes lenne csináltatnia. Helytelen étkezési szokások, gyomor és nyelőcső problémák is okozhatnak csuklást egyebek mellett. Háziorvosát keresse fel a további teendők megbeszélésre. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Kérdés: 2017. február 24., 00:22; Megválaszolva: 2017. február 24., 19:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Modern daganatterápia
        Személyre szabott kezelési terv, mesterséges intelligencia segítségével.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Új - Távkonzultáció