Mi a megoldás a krónikus csuklás esetében?

Tisztelt Doktor Úr\Hölgy! Édesapám évek óta pace makerrel él, fizikai állapota jónak mondható.Refluxos. A csuklás már szintén évek óta állandóan viiszatérő probléma, gasztroenterológusnál többször jártunk, akik különösebb nyelőcső-gyomorproblémát nem állapítottak meg.Szívgyógyszereket, illetve savgyógyszert rendszeresen szed.Jellemzően étel, ital fogyastása után jelentkezik a csuklás, de magától is előfordul, van hogy éjszaka, álmában is, az életminőséget rontva így.Jellemzően előfordul hogy egy hosszü csuklás után savas "hányás után" elmúlik. A kérdésem igazából arra irányulna hogy van e végleges megoldás a problémára, vagy van valami lehetőség? Mivel egy 60 éves férfiról van szó, így esetében az, hogy sok ételt, italt hagyjon ki az étrendjéből elléggé lehetetlen, főleg úgy hogy pl.egy egyszerű nem forró tejes kávé is kiváltó ok.De természetesen a cél hogy ettől a viiszatérő csuklástól megszabaduljon, így minden megoldási lehetőség fontos lehet. Sajnos a gyógyszereket nem tudom most magadni, (a/savgyógyszer valamilyen Sandoz 40 mg-os) bízom benne a fent leírtak alapján is tud a Doktor egy véleményt adni, javaslatot tenni.Köszönettel: Zsanett

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pászthory Erzsébet válasza csuklás témában

Kedves Zsanett!

A csuklás a rekeszizom izgalmának a jele.

Ez lehet beidegzési zavar vagy hasi probléma miatt, ezért azt javaslom, hogy kérjék ki a gasztroenterológus véleménye mellett egy ideggyógyászét is.

Sajnos, sokszor nehéz ezzen a kellemetlen, de esetleg ártalmatlan tüneten segíteni.

Üdvözlettel:

dr Pászthory Erzsébet

Dr. Pászthory Erzsébet
Kérdés: 2013. április 05., 07:52; Megválaszolva: 2013. április 08., 18:37
Kérdések és válaszok: Emésztőrendszeri megbetegedések
Emelkedett májértékek
Véres nyák
Mi lehet a baj
További vizsgálatok