• hányinger, hányás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/ nő! Kislányom ahogy betöltötte a második életévét étvágytalan lett, ha meglátta az ennivalót hányingere lett. Később a hányingerek már nemcsak az étel látványakor jöttek elő, hanem a nap bármely szakaszában. Előfordult öltözködés közben is, hogy hányingere lett, illetve szagokra is. Ha levegőről bementünk a házba, akkor is néha hányingere volt. Mostanában már hányingert néha hányás is követi. Amikor hánynia kell nincs láza, de órákon át hányingere van és többször is képes hányni. Hányás délutánonként illetve esti órákban jelentkezik. Már egy pár hete naponta egy normaflort kap, azóta a hányás elmúlt, de ez a hányinger továbbra is jelentkezik nála. Szinte napi rendszerességgel. Hányingerre néha daedalonetta kúpot adok neki, amitől jobban lesz. Ilyenkor széklete nyálkás és érdekes szagú. Gyerekorvosunk mindig azt mondja, amikor elviszem, hogy piros a torka. Szerintem más probléma van a gyerekkel. Ételallergia tesztet már csináltattunk, ételallergiája tojásra van, de olyan ételt nem kap amiben tojás és származékai vannak. A hányingere továbbra is megmaradt a gyereknek. Tanácsát szeretném kérni, hogy milyen betegségnek lehetnek ilyen tünetei és milyen szakemberhez érdemes elvinni a gyereket ezekkel a tünetekkel. Segítségét előre is köszönöm!

        Dr. Balogh Andrea válasza a hányás témában

        Kedves Kérdező! A hányinger általában gyomor- bélrendszeri betegséghez társuló tünet. A Normaflore adásától való jobbulás is azt jelzi, hogy a bélrendszerben valamilyen fertőzés lehetséges és ez okozhatja a tüneteket. Érdemes lenne széklettenyésztést elküldeni: baktérium, vírus, gomba, féregpete protozoon kimutatására, illetve egy laborvizsgálatot is jó lenne végeztetni: vérkép, máj, vesefunkció, Helicobacter pylori irányába és egy vizeletet is érdemes lenne nézni illetve én még egy hasi ultrahangot is nézetnék. Addig is ameddig a vizsgálatok zajlanak a széklettenyésztések elküldése után adjanak a kicsinek Enterolt 2x1-et, ez is nagyon sokat segíthet. Ha ezek a vizsgálatok megvannak- ez háziorvosi praxisban elvégezhető- akkor további vizsgálatokra, ha szükséges, akkor gyermekgasztroenterológia szakrendelésre lehet vinni a kicsit. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. március 07., 13:36; Megválaszolva: 2012. március 09., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: