• Bizonytalanság

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Az én kisfiam 2016.06.ban született ekkor AB inkompatibilitás miatt koraszülött osztályon kezelték, vércserére nem volt szükség ezt követően 1 évig volt koraszülött gondozott. Itt hasi UH vizsgálat máj nagyobbodást igazolt, ami jelenleg is fenn áll. 4 hónapos kora óta jártunk dévény tornára, bal oldali izomgyengeség miatt, 2 hónapig kellett járunk, mindeközben, emésztési problémák jelentkeztek sokat bukott és laza székletei voltak. Egy két dolgot kerülünk kellett a bevezetés során.Majd a folyamatos laza székletek miatt, állandó felső légúti fertőzéses voltak. Majd egy éves kora után be ettük a tejtermékeket. Rövid idő elteltével, ismét hasmenéses korszakunk következett, a fenék felmaródásával, hólyagosodásával. Mire rendbehoztuk kezdődött minden előröl. Majd 2018. 02-től Gastroenterológiai gondozásban állunk. Ahol vizsgálatok történtek. Széklet:Adenovírus:+, alap élelmiszer panel, Gyümölcs 1 negatív. Klinikai tünetei alapján. Laktóz, és fruktóz mentes diétát kell tartunk. Majd 2018 augusztusában újabb tünet jelentkezett, heti rendszerességgel hányt, nagy mennyiségű ételt tartalmazó hányásai voltak, napszaktól függetlenül hasa nagyon sokat fáj,és a székletei is lazák.Azóta is megmaradt a hányás. 2019 januárjában odáig fajult, hogy egy hányás után nehezen volt ébreszthető, bágyadt volt. Háziorvosunk kórházba utalta. Ekkor vércukor szintje 2,1 Na szintje. 125,6. Infúzió után cukor szintje 15,6 Na szintje.130.MR vizsgálat történt negatív eredménnyel. Majd 2019.02.tól Neurológiai gondozott. EEG során alvás közben néhány alkalommal a centrális elvezetések felett egy egy meredekebb hullám-lassú hullám látható. Keppra szedését javasolták ami nem vált be napi 3x hányt 3 napon át ekkor le lett állítva. Majd 1 hét szünet után Convulex re tértünk át kezdetben ez sem mutatott javulás, majd 1 hónap szedés és dózis emelés után 1 hónapig nem hányt. Majd a héten kedden reggeltől 10 alkalommal hányt, ami után nem volt ébreszthető csak nehezen.

        Dr. Balogh Andrea válasza a hányás témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos kérdést nem tett fel, így csak találgatni tudok. Gondolom kisfiát bevitték a kórházba. Feltehetőleg egy vírusfertőzést kapott el és ez okozta a hányásait, de ezt a kórházi orvosok segítenek majd tisztázni. Nyilván egy újabb EEG-vizsgálat is történni fog. Remélem mihamarabb meggyógyul a kisfia és állapota stabilizálódni fog. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 12., 08:10; Megválaszolva: 2019. május 17., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: