Hirdetés
      • Hányás/hányinger

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szép napot! Korulbelul ketto hete tart a rosszul let nalam... kulfoldon voltam nyaralni 3 hetet ittunk szinte mindennap valamit (alkoholt) enni meg foleg ami eppen az utunkba kerult.. Egyik nap az utazas elott haza fele hanyinger kapott es es hanytam is ez igy volt egeszen addig mig lementem a haziorvosomhoz aki azt tanacsolta, hogy dietazzak fottkrumpli, keksz stb.. Sajnos beleestem abba a hibaba, hogy mikor jobban lettem elmenem szorakozni es alkoholt fogyasztottam.. Meg nem is volt olyan nagy a baj.. Hetvegen megvacsoraztam befaltam mindent jol is esett aztan elkezdett fajni a gyomrom es ki is hanytam az etelt amit megettem.. Azota minden nap egy kis hanyas jon... torkomba erzek egy csomot nyeleskor... illetve gyomorfajdalom ( nem eles fajdalom ehseg erzet) etvagytalansag is tarsul a mindennapjaimhoz.. kaptam savlekotot...nem hiszem, hogy savpromlema lenne.. rettenetesen felek es ideges vagyok sosem tortent meg velem ilyen es hosszu ideig sem tartot hanyasos rosszul let.Nem vagyok varandos sem. Gyomorfertozes vagy esetleg gyomorhurutra gyanakszunk de nem tudjuk.. csak talalgatunk Hasiultrahangra kell mennem azt javasolta a doktor no.. Sajnos a napom nem indul el ugy, hogy ne hanyjak reggel es akkor is csak gyomorsavat.. Nincs alhasifajdalom. Egyszeruen csak jon a hanyas egyik percrol a masikra es akkor egy kicsi jon.. Aggodom magam miatt.. csinaltatunk teljes verkepet illetve szeklet mintat. Esetleg valami otlet /tanacs Koszonom szepen a segitseget es a valaszt!

        Dr. Plósz János válasza a hányás témában

        A panaszt valóban okozhatja gyomorhurut, de akár gyomor-vagy nyombélfekély is. Első körben érdemes lehet erősebb savcsökkentőt használni pár napig (mondjuk max. 1 hétig), ha ezt követően sem panaszmentes, mindenképp további kivizsgálás szükséges (Helicobacter fertőzés? gyomortükrözés? ).


        Dr. Plósz János
        belgyógyász, gasztroenterológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Plósz János
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 25., 14:09; Megválaszolva: 2019. január 27., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! 68 éves férfi vagyok. 2009 ben volt egy Helicobacter Pylori fertőzésem. Antibiotikumos kezelés után további kezelésére felírtak Pantacid Flux 40mg. tablettát és mellette még minden nap orvosi javaslatra ettem a brokkoli...
        Jó napot! Gyomorfájdalmaim voltak és pirosas habos nyált köptem. A háziorvosom Esomeprazol 40 mg-ot írt fel esténként 1 szemet. 2 hétig szedtem amikor gyomortükrözésen nyelőcső gyulladást és túlzott savtermelést állapított meg az orvos....
        Tisztelt Doktor úr! 51 éves mozgássérült férfi vágyó egy baktérium kezelés miatt Tienam infúziót kaptam egyhéten keresztűl napi háromszor. Szerdán jöttem ki a kórházból azóta feszűl, fáj a gyomrom a beleim, a nyelvem vörös és nincs...
        Tisztelt doktornő! Panaszaim mostmár 2 hónapja tartanak, elég stresszes időszak van mögöttem, emiatt pánikrohamaim voltak. Elmentem rengeteg orvoshoz, pszichiáternél is voltam, aki kevert szorongásos depressziót állapított meg. A pánikrohamaim...