• genetikai vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném kikérni a véleményét! 4 éve nálam APC-R, F V Leiden génmutáció heterozigóta formáját és MTHFR C676T génmutáció igazolódott. Én már túlvagyok egy mélyvénás trombózison. Jelenleg tisztázatlan agyi keringési zavar miatt LMWH kezelést kapok syncumar helyett. Családi vizsgálatot is elrendeltek, és húgomnál is kimutatták a APC-R, F V Leiden génmutáció heterozigóta formáját, valamint az ő vizsgálatában ACA IgG vizsgálat is eltérő volt.Nálam ezt az ACA IgG vizsgálatot nem csinálták meg. A leletre antifoszfolipid szindróma volt feltüntetve. Szeretném megkérdezni Doktornőtől/Úrtól, hogy ezt az ACA IgG vizsgálatot nálam is el kellene végeztetni? Mit jelent ez az anti foszforlipid szindróma? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:B.László

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a mutáció témában

        Kedves László! Az ACA IgG vizsgálatot meg lehet csinálni Önnél is, bár a kezelést valószínűleg nem fogja megváltoztatni sem a pozitív, sem a negatív eredménye. Az antifoszfolipid szindróma azt jelenti, hogy a vérében olyan ellenanyag kering, amely a sejtek sejthártyáját károsítja. A véralvadás egy rendkívül bonyolult folyamat, végső soron ez az eltérés azt eredményezi, hogy a vére fokozottabb mértékben és hamarabb alvad meg, mint normális esetben. Ezért kell a Syncumar, illetve akut esetben az LMWH kezelés. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus Itt kérdezhet További orvosok

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2012. május 14., 20:53; Megválaszolva: 2012. május 18., 09:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Online konzultáció az OncoLogic-nál
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.