Degeneratív betegség

Tiszteletem! Volna egy kérdésem illetve kifejteném a történetem. 5 éves házas vagyok a férjemmel van két szép egészséges fiúnk egy 34 és egy 6 hónapos. Igaz a nagy fiam nem igen akar beszélni de amúgy egészséges. Nemrég derült ki a következő, édesanyám és édesapám apja testvérek, igaz csak féltestvérek az apa közös. Vagyis az anyámnak a saját nagybátyjátol lettem én és a bátyám. Mi is egészségesek vagyunk. Állítólag anno anyámék voltak genetikai vizsgálaton és mindent rendben találtak, de én nem hiszek neki. A kérdésem az lenne lehet a gyermekeiknek vagy az unokámnak bármilyen problémája ebből fakadólag? Javasolja, hogy vigyük el a gyerekeket genetikushoz, vagy, hogy én menjek el. Nagyon kétségbe vagyok esve. Válaszát köszönöm, és nagyon fontos volna. Se éjjelem se nappalom amióta ezt tudom. A férjem is folyton ezzel bánt, anyósom meg tömi a fejét hogy örüljünk hogy nem születtek hibás gyerekeink. Köszönöm válaszát előre is

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szabó Zsuzsanna válasza családterápia, genetikai vizsgálat témában

Tisztelt Kérdező!

Nagyon nehéz lehet most Önnek ebben a helyzetben. Megértem az aggodalmát, sokkoló lehet olyan családi "titok" birtokába jutnia, amely nagyon sok tabu kérdést is feszeget. Azt tanácsolom Önnek amennyiben jóban van a testvérével, próbáljanak összefogni, beszélgetni, mivel a problémában talán vele osztoznak legmélyebben. Úgy gondolom továbbá -erről nem írt- amennyiben vannak betegségek a családjukban, esetlegesen akár örökletes betegségek, elképzelhető, hogy az Önök megnyugtatása érdekében érdemes lehet genetikussal konzultálni, aki ezekkel kapcsolatban családfa alapján számításokat végezve tud tanácsokat adni, válasszal szolgálni a továbbiakra.

Emellett a történet kiderülésének körülményeinek atbeszélése miatt, a jelenlegi párkapcsolati - családi konfliktust tekintve akár átmeneti jelleggel az aktuális feszültségek, házastársának, anyósának hiedelmeinek, félelmeineknek feloldása, kibeszélése céljából érdemes lenne párterápiás vagy családterápiás segítséget, konzultációt keresni amennyiben mindannyian motiváltak erre. Számos helyen online módon is lehetőség van pár és családterápiára is, ha az Önök lakóhelyéhez közel nem elérhető személyes terápia. Fontos megérteni, ez a kialakult helyzet nem az Ön "hibája".

Remélem mielőbb megnyugtató megoldást talál.

Üdvözlettel: Dr Szabó Zsuzsanna

Kérdés: 2021. március 14., 14:11; Megválaszolva: 2021. március 19., 08:23
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
Laktóz intolerancia adókedvezmény
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...
Teherbeesés?
Apaság ellenőrzés
Gyermekvállalás unokatestvérek...
Az én részemről az apukám testvérének a fiával élünk együtt már rég és szeretném tudni ha gyermeket szeretnék akkor lehet e neki valami...