Tisztelt Doktor Úr/Nő!

28 éves vagyok a napokban jartam nögyógyásznál minden rendben volt. A párom 35 éves 2 évvel ezelött YAK2 génmutációt állapitottak meg. A trombocita száma 600.Januárban hátsófali szívinfarktust kapott.SZeretnénk gyermeket vállalni.Ebben szeretnék tanácsot kérni, mennyi az esély rá hogy a gyerek örökli és mennyi idő elteltével vállalhatjuk a gyereket.

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Halmosi Edina válasza mutáció témában

Tisztelt Kérdező!

Az aktiváló mutáció előfordulási gyakorisága az eddigi adatok szerint polycytaemia verában 80%, essentialis thrombocythaemiában 35%, krónikus idiopathiás myelofibrosisban pedig 50% körüli értékeket mutat. A fent említett kórképek diagnózisa eddig más vizsgáaltokonb alapultak, így a diagnózis alkotásban van szerepe. A gyermekvállalás előtt genetikai tanácsadót kell felkeresni, ahová minden papírt vigyenek el. Férje minden képpen keressen fel genetikai szakrendelést, mivel egy gén mutációjá alapján nem lehet esélyeket mondani.

 Halmosi Edina
Halmosi Edina optometrista-kontaktológus
Kérdés: 2010. május 15., 20:46; Megválaszolva: 2010. május 15., 20:46
Kérdések és válaszok: Genetikai és anyagcsere-betegségek
genetikai vizsgálat
Tisztelt Doktornő/Úr! Szeretném kikérni a véleményét! 4 éve nálam APC-R, F V Leiden génmutáció heterozigóta formáját és MTHFR C676T...
Degeneratív betegség
Laktóz intolerancia adókedvezmény
triglicerid szintem 12. 4 lett. hova...
Teherbeesés?