• Javaslat kérés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Édesapámat ez év március végén gégesérvre műtötték, ami később kiderült, daganat volt. Ekkor eltávolították a daganat felét. A szövettan eredménye liposarkoma volt. Ezt követően 10 nap múlva eltávolították a teljes gégéjét és nyílván a daganat további részét. Három hét elteltével a kanül nyílás szélén megjelent, és nagy gyorsasággal nő kifelé egy daganat. Több megoldást is javasoltak; a daanat eltávolítása, majd plasztikázás vagy a daganat eltávolítása, majd sugárkezelés. Ön/Önök mit javasolnak? Tudnak-e esetleg olyan specialistát, aki ezen rendkívül ritka tumor fajta kezelésében, gyógyításában jártasabb. Tisztelettel

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a daganat, gége témában

        "Gégesérv" műtét zajlott - elképesztően ritka betegség, ezért nem szoktak gége-eltávolítást végezni - mert hülyeség is lenne. Aztán rossz szövettan jött - állítólag liposarcoma (amit nem nagyon hiszek, világirodalmi ritkaság lenne). Ismételten műtét történt- teljes gége-kiirtás, ha jól veszem ki. Ennek persze nem írja meg a szövettanát- pedig ez lenne a fontos. Mi lett ennek a szövettana? Azt hiszem, hogy nem gégesérv, vagy liposarcoma lenne a diagnózis. A gégében laphámrák (carcinoma planocellulare) szokott előfordulni. Ha már eltávolították a Papa gégéjét, közölje velem a részletes leírást (szövettant) is, hiszen egy ilyen nagy műtét után nem nagyon tudunk a helyzeten változtatni. Kézcsók

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 24., 16:33; Megválaszolva: 2011. június 06., 10:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés