• Torok/gégerák?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr/Nő!

        A kérdésem az volna, hogy lehetséges-e a torokrák kialakulása egy olyan 17 évesnél aki még csak egy éve dohányzik és az alkoholfogyasztás pedig olyan mértékben fordul elő mint bármely hasonló korúnál. Azért kérdezem, mert az utóbbi napokban fedeztem fel egy ,,puklit" a mandulámon. Már megmutattam a háziorvosomnak, de ő azt mondta, hogy ez egy fekély. Azért kérdezem mégis mert én azt olvastam, hogy a fekélyek fájnak, érzékenyek az enyém pedig nem. Vagyis a torkom fáj, de ez szerintem a náthám része.

        Előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a gégerák témában

        Tisztelt Kérdező!

        Valóban nem a daganatos betegségekre kell gondolni ebben az életkorban. Javaslok egy fül-orr-gégészati szakvizsgálatot. Amennyiben több alkalommal okoz panaszt a amndula meg kell beszélni, hogy nem célszerű-e eltávolítani. Mivel a dohányzásnak számos káros hatása van, egyik a daganatok kialakulásának okozása, javaslom a teljes elhagyását.


        Dr. Lajtos Melinda
        pulmonológus szakorvos jelölt

        Dr. Lajtos Melinda
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-10 13:31:36; Megválaszolva: 2010. május 10., 13:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés