Torok/gégerák?

Tisztelt Dr. Úr/Nő!

A kérdésem az volna, hogy lehetséges-e a torokrák kialakulása egy olyan 17 évesnél aki még csak egy éve dohányzik és az alkoholfogyasztás pedig olyan mértékben fordul elő mint bármely hasonló korúnál. Azért kérdezem, mert az utóbbi napokban fedeztem fel egy,, puklit" a mandulámon. Már megmutattam a háziorvosomnak, de ő azt mondta, hogy ez egy fekély. Azért kérdezem mégis mert én azt olvastam, hogy a fekélyek fájnak, érzékenyek az enyém pedig nem. Vagyis a torkom fáj, de ez szerintem a náthám része.

Előre is köszönöm

Dr. Lajtos Melinda válasza gégerák témában

Tisztelt Kérdező!

Valóban nem a daganatos betegségekre kell gondolni ebben az életkorban. Javaslok egy fül-orr-gégészati szakvizsgálatot. Amennyiben több alkalommal okoz panaszt a amndula meg kell beszélni, hogy nem célszerű-e eltávolítani. Mivel a dohányzásnak számos káros hatása van, egyik a daganatok kialakulásának okozása, javaslom a teljes elhagyását.

Dr. Lajtos Melinda
Dr. Lajtos Melinda pulmonológus szakorvos jelölt
Kérdés: 2010. május 10., 13:31; Megválaszolva: 2010. május 10., 13:31
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
gége-panaszok
Tisztelt Doktor No/Ur! Hogyan tortenik a gegerak diagnosztizalasa? Mennyi ido telik el az elso vizit es a rak megallapitasa kozott? A gege mellett bal...
Teljes gégekiirtás után
Tisztelt Szakértő! Totál gégekiirtás után (5 éve volt a műtét) lehet a használni porlasztót sóoldattal.Nagyon száraz, kínzó köhögés...
daganat - teljes gége eltávolítás...
Tisztelt Doktor Úr, Édesapámon egy nyaki tumor miatt gége eltávolító műtétet fognak végrehajtani. A műtétet megelőzte egy kemo és...
Gégerák fiatalon!
Tisztelt Doktor Nő/ Úr! Azt szeretném kérdezni lehetséges -e hogy valaki 28 évesen gégerákos legyen! néha kicsit rekedt vagyok, bár napi szinten...
Gégerák 67 évesen
Édasapám 67 éves, már 5-6 éve gondjai voltak papiloma kinövésekkel a gége környékén. Most egy éve kiderült, hogy rosszindulatú a daganat...