Szövettani eredmény értékelés

Kérem segítsen értelmezni az alábbi szövettani eredményt. Valóban rosszindulatú daganatról van szó? Gégerák műthető-e lézeres eljárással? Mit jelent a rosszul differenciált carcinoma kifejezés? Válaszát köszönöm. II. Mikroszkópban a felszínt megtartott szerkezetű laphám fedi, alatta kötőszövetben nyálmirigy végkamrák mellett fészkeket kötegeket összefolyó sejtmezőket képező tumor figyelhető meg. Mirigyképződés a daganatban nincsen. A daganatsejtek magja jelentősen megnagyobbodott, hyperchrom, atypusos. Immunhistochemiai vizsgálattal a daganatsejtek intentív keratin pozitivitást mutatnak (AEl-AE3) , míg LCA reakció negatívnak bizonyult. Rosszul differenciált carcinoma.

Dr. Tóth Judit válasza gégerák témában

Kedves Kérdező!

Sajnos valóban rosszindulatú daganatról van szó.

A rosszul differenciált azt jelenti, hogy viszonylag gyorsn osztódik, tehát túl sok időt a a kezelés megkezdéséig nem tanácsos várni.

A műtét, esetlegesen a sugárkezelés és a kemoterápia, kiegészítve célzott kezelésekkel hatékony ebben a betegségben.

Fontos, hogy daganatok ellátásában járatos központban jelentkezzen, ahol mindegyik kezelési mód elérhető.

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. november 29., 09:24 ;Megválaszolva: 2016. november 29., 09:34
Kérdések és válaszok: Daganatos megbetegedések
Gégerák sugárkezelése
Üdvözlöm! Édesapámnál 2007-ben gégerákot diagnosztizáltak, total laryngectomia történt. Sajnos ez év márciusában kiderült, hogy kiújult neki....
Szakértői segítség!
Tisztelt Szakértő! Megpróbálom minél konkrétabban leírni, hogy mire is szeretnénk választ kapni! Édesapámat 2011-ben megműtötték...
Teljes gége eltávolítás
Édesapámat decemberben műtötték gégerákra, a hangszálakon volt a daganat.Teljes gége eltávolítást hajtottak végre nála, állapota...
Gégerák romló állapot negatív...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Édesapám tavaly ilyenkor került kórházba III. stádiumú gégerákkal, amelynek jobb oldali nyaki nyirokcsomó áttéte volt....
Teljes gégeeltávolitás után egy...
Teljes gége eltávolítás utáni időszakomra a fokozatos erősödés, és általános jó közérzet volt a jellemző.Körülbelül másfél hónapja, tompa...