• Mi lehet az oka?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Zarán Rajmund! Az alábbi kérdéssel fordulok Önhöz.Évek óta asthmás és allergiás vagyok,rendszeresen szedek gyógyszereket.Folyamatosan valamilyen fül-orr gégészeti probléma jelentkezik,hol orr- melléküregek gyúlladása,nyirok csomók megduzzadása,enyhe orrvérzés.Az utóbbi időben pedig a torkomban jobb oldalról pár kisebb-nagyobb duzzanat,melynek közepében olykor fehér hólyag van,sokszor nyeléskor fájdalmas,és mintha végig a nyelőcsövemben is érezném a fájdalmat.Sokszor szedtem már antibiotikumot,valamint sokszor van hőemelkedés is.Várom válaszát.Tisztelettel:

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a elhúzódó panaszok témában

        Tisztelt Asszonyom! Látatlanban azt tudom mondani, hogy ezeknek a panaszoknak a hátterében az orrlégzés zavara szokott állni. Ennek nem műtétes megoldására érdemes volna orröblítést kezdeni ClinSin vagy NeilMed eszközzel napi 2 alkalommal. Ha fertőzésekre is gyanú van, ezt ki lehet egészíteni havi 1 heti Rinogermina (orrprobiotikum) kúrával, illetve ha reflux is fölmerül, akkor Salvus ivókúra emellett (napi 1.5-2 deci, óránként 1-1 korty sebességgel). Ha mindezek 1-2 hónap alatt nem javítják meg a helyzetet, fül-orr-gégészet jav.


        Kérdés: 2020. május 18., 17:27; Megválaszolva: 2020. május 19., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: