• Nyirokcsomó, gombócérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm korábbi válaszát! Az lehetséges lenne, hogy már 3 hete valamilyen fajta vírusban vagyok? A reflux az biztos, hiszen tavaly nyelőcsőfekélyt és refluxot állapítottak meg tükrözésen, valamint cseresznye méretű rekeszsérvet. Viszont akkor nem ilyen panaszaim voltak. Most ez a gombócérzés, nehéz nyelés, és néha úgy érzem alig akar lemenni az étel a nyelőcsövemen. Akkoriban puffadtam, és fájt a hasam. És megleptek ezek a tünetek. De akkor mégis valószínű, hogy a reflux okozza ezeket? Az nem lehetséges, hogy a nyelőcsőfekély átalakult valami rosszindulatúvá? És azért duzzadtak meg a nyirokcsomóim, azért rossz a nyelés és megy le nehezen az étel? A savlekötőt végig szedtem, soha nem hagytam ki egy szemet sem, nagyjából az étkezésre is figyeltem. Nem is voltak különösebb panaszaim tavaly március óta. Most volt egy nagyon stresszes időszakom az egyetem miatt, szinte minden reggel hányingerrel kelek, pedig megvan emelve a párnám vége is. Étvágyam nem mindig túl jó az utóbbi 3 hétben, már félek előre, hogy fogom lenyelni az ételt. És igazából nagyon sokat gondoltam rá, hogy ez ami a gége tájékon van most, vagy a nyelőcsövemben az rossz indulatú lenne. A manduláim is elég csúnyák még mindig (csatoltam képet).

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a elhúzódó panaszok témában

        Tisztelt Uram! A képen krónikusan irritált/gyulladt garat és minimálisan bevont nyelv látszik. Panaszát a reflux, vírusfertőzés és pszichés okok magyarázzák. Javasolom az előzetesen általam leírt kezelést továbbra is.


        Kérdés: 2019. december 12., 11:58; Megválaszolva: 2019. december 12., 17:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: