• Nyirokcsomók, gombócérzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr! Másfél hónapja kezdődtek tüneteim.Az áll alatti régióban,miután ezek et észrevettem rá egy hétre fájt a torkom, de otthoni praktikákkal,illetve izlandi zuzmó szopogató tablettát használtam.Néhány napon belül el is múlt a fájdalom,de a nyirokcsomók nem akartak eltűnni.Ezután a héten lesz 3 hete,fura érzést kezdtem el érezni a gégém tájékán.Ilyen gombócérzéshez és szorító érzéshez tudnám hasonlítani.A probléma csak romlott így elmentem a fül orr gégészetre,ahol idült mandulagyulladást állapítottak meg,illetve orrsövényferdülést és hátsó garatfali csorgást.Emellett a pajzsporcom jobb oldalán van egy csontkemény duzzanat,ahogy doktorúr leírta, ami a nyelőmozgást követi.Kaptam antibiotikumot (cefzil 500mg,7napig),amit felszedtem de ezután sem lettem jobban.A nyirokcsomók továbbra is ott voltak,és a gombócérzés,nehezített nyelés megmaradt.Ekkor felkerestem a háziorvosomat,Sumamedet javasolt,és elküldött nyaki ultrahangra a nyirokcsomók miatt.Ott akut nyirokcsomó gyulladást állapítottak meg.A pajzsmirigy ép,göb nem látható és más kóros sem a nyakon. Felszedtem a sumamedet,de továbbra sem lettem jobban,ezért visszamentem kontrollra a fül orr gégészetre.Újra(indirekt tükrözéssel) megvizsgálták a gégémet és újra rendben találták.Még mindig volt egy kis garatcsorgás,valamint a mandulám továbbra is csúnya,de én ezt az érzést mégsem egy torokfájdalomhoz tudnám hasonlítani.Van hogy a nyálamat sem tudom lenyelni,az étel még eddig nem akadt meg,de rosszul esik annak a lenyelése is.A nyirokcsomóim továbbra is duzzadtak,és ami feltűnő lett mostanra, hogy ez a csontkemény duzzanat a pajzsporcom jobb oldalán egyre jobban látszik.(csatolt kép) A véreredményben a mono van picit emelkedve (10,1). És ami érdekes, hogy a jobb oldali pajzsporc érezhetően jobban kinyúlik a nyakam felé,mint a másik oldalt.Nem tudom,hogy ez születésem óta ilyen-e.És duzzadt is ott az a régió.Nemtudom mitévő legyek,lehet hogy valami rosszindulatú dolog áll a háttérben, amit nem vettek észre?

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a elhúzódó panaszok témában

        Tisztelt Uram, sem a panaszok, sem az életkor, sem a többszöri negatív gégészeti vizsgálat nem utal daganatra. Ha egy duzzanat hosszan fönnáll, előbb utóbb föntiek ellenére kivesszük és szövettani vizsgálatra küldjük... Leginkább enyhe reflux és vírusfertőzés merül föl. Előbbi miatt ivókúra Salvusszal (napi 2dl, óránként 1-1 korty sebességgel), orrlégzés hosszabb távú javítására orröblítés (pl. ClinSin) javasolt. 2-3 hét alatt jelentős javulást kellene elérni ezekkel.


        Kérdés: 2019. december 09., 21:48; Megválaszolva: 2019. december 12., 08:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: