• Nem jön ki a váladék

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 31 éves nő vagyok. Problémám kb.fél éve éjjel nappal folyamatosan fent áll,amikor is elkezdtem érezni,hogy tele vagyok váladékkal és nem tud távozni, nem tudom normálisan kifùjni felköhögni.Állandó torokkaparás, gombócérzésem van,mintha a váladék bentrekedne. Emiatt úgy érzem folyamatosan nyelnem kell és sokszor böfögök is mellé. Néha fáj a fejem is róla. Különösen éjszaka rossz,mert általában be is fulladok,érzem hogy a tüdőmnél is tele vagyok váladékkal. Reggel mikor felkelek a meleg kavé hatására mintha megindulna az orromból és sárgàs zöldes vastag állagú távozik. Orrfújás közben vér is keletkezik. Allergiás asztmás vagyok,régen sokat fújtam az orromat,most viszont szinte alig. A tünetek jelentkezése óta már kétszer volt bronchitisem. Úgy gondolom ez ezeknek a tüneteknek a következménye volt. Voltam tüdőgyógyásznál,légzésfunkció röntgen negatív,allergológián kaptam gyógyszereket,de nem használ, fül orr gégészeten megállapították,hogy orrsövényferdülésem van ami jobbra deviál, de azt mondták még nem kell megműteni,ami érdekes mert 18éves koromban egy másik fül orr gégész már meg akarta műteni. Készült orr endoszkópia ott mindent rendben találtak, arckoponya CT ami kimutatott egy 1×1cm-es cisztát a szájüregemben. Azt mondták,hogy ez tud ilyen tünetet produkálni. Elképzelhető,hogy ezt a tünetet okozhatja ciszta? Amire még tippelek az a reflux, mivel mostanában sokszor feljön az étel és a sav is szokta marni a torkomat. Nagyon reményvesztett vagyok,úgy érzem mindenki csak tologat és nem igazán értik az én problémámat. Kellemetlen ezzel nap mint nap együtt élni és dolgozni. Előre is köszönöm.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a elhúzódó panaszok témában

        Tisztelt Hölgyem! A refluxot mindenképpen rendezni kell, ezt házilagosan is el kell kezdeni mielőtt gasztroenterológushoz eljut, Salvus gyógyvizet kell napi 2-3 dl mennyiségben óránként egy-egy korty sebességgel inni. Asthma esetén az orrnyálkahártya duzzanata is valószínű, ezt rövid távon Nasic vagy hasonló orrcsöppel, hosszabb távon ClinSin vagy NeilMed orröblítéssel, esetleg helyileg adott szteroid orrsprayvel, ha a konzervatív kezelés nem használ, akkor orrsövény műtéttel lehet megjavítani. A ciszta nem valószínűleg okoz ilyen panaszokat.


        Kérdés: 2020. február 02., 09:41; Megválaszolva: 2020. február 06., 10:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: