• Mandulaműtét utáni túlzott hegesedés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! Több, mint 2 hónapja volt mandulaműtétem. A seb elgyógyult, azonban a nyelvgyök alap állapotban hozzáér a nyelvemhez és ez miatt állandó hányingerem van. A garatív is mintha "lejjebb" lenne, a mandulák helyén nagyon vastag heg képződött (mintha ezek is összehúznák a torkomat, jobb oldalon látványosabban)és a nyálkahártya színe fehér maradt, nem "gyógyult" rózsaszín. A jobb fülem is sokszor fáj, bár ez időszakosan változik, ahogyan a torkom"dagadása is. A műtő orvosomnál voltam, Aflamin port írt fel, de nem használ. Keressek másik orvost? Félek, hogy így marad... Gondoltam rá, hogy vérképet nézetek (illetve ASO-t), hátha maradt valami fertőzés a szervezetemben. Mit gondol mi lehet a bajom, mit tegyek? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a elhúzódó panaszok témában

        Tisztelt Asszonyom! Én gyógyult, normális állapotot látok a képen. A tonsillaágynak megfelelő fehéres heg sem kóros. Nem gondolom, hogy a panaszok a mandulaműtéttel függenek össze, inkább valami enyhe fertőzés. Így inkább orröblítést (pl. ClinSin) javasolok Aflamin helyett. ASO akut fertőzésre nem ad értelmezhető választ teljesen fölösleges lenne. Föntieket kiegészítve esetleg ivókúra Salvusszal (napi 1-2 dl kortyonként, óránként 1-1 korty).


        Kérdés: 2019. október 24., 16:26; Megválaszolva: 2019. október 24., 16:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: