fülfájás, mastoidalis exostosis a külső hallójáratok alatt

Hónapok óta tartó bal oldali fülfájás miatt készült arckoponya ct.Pár hónappal ezelőtt fülkürthurutom volt. A ct lelet a következő: Bal oldalon a mastoid mediális részén a középfültől dorsalisabban kb. 18 mm-es egészében sclerotikus képlet látható, az elváltozás a külső hallójárat alatt helyezkedik el, ezzel szimmetrikusan jobb oldalon is megfigyelhető mérsékeltebb scleroticus kiszélesedés. A külső hallójáratok érdemben nincsenek szűkítve. Egyebekben a mastois sejtek jó légtartók. Mk.o.középfül szabad. Kérdésem, hogy pontosan mit jelent a ct lelet, és hogy milyen orvoshoz forduljak. Illetve van összefüggés a lelet és a fülfájás között? Köszönettel: Szilvi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza CT témában

Tisztelt Hölgyem!

A mastoid légtartó sejtjeinek elmeszesedése valószínűleg nem ritka elváltozás, de kevés ezirányú fölvétel készül, vagyis nem vesszük észre sokszor. Kicsi a valószínűsége, bár nem lehetetlen, hogy fülre lokalizált fájdalmat okozzon idegek nyomása révén. Fül-orr-gégész tud a kép alapján erről többet mondani, esetleg neurológus.

Kérdés: 2017. március 27., 15:27; Megválaszolva: 2017. március 30., 20:20
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
ct vizsgálat
Tisztelt Doktor Úr! Arckoponya Ct vizsgálatra küldtek folytonos szédülési panaszaim miatt, kérem szíveskedjék értelmezni leletem eredményét! ...
Belső fül betegség?
Idegen test érzet a torokba
Ciszta vagy sem?
Üdvözlöm Dr.Zarán Rajmund! A kérdésem az lenne,hogy az elmúlt év folyamán és most is 2-3 alkalommal történt velem olyan,hogy orrfújás után...
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékelt Ultrahang lelet alapján szeretném kérdezni, hogy Ön milyen további vizsgálatokat, vagy teendőket, kezelést látna...