Halláscsökkenés?

Tisztelt Dr Gerencsér Emőke! Sokáig zajos munkahelyen dolgoztam.Sajnos nem mindíg védekeztem kellően. Kb.10 éve enyhe folyamatos zúgást hallok mindkét fülemben. Az lenne a kérdésem, mi lehet az oka, zajártalom, magas vérnyomás, vagy egyéb?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gerencsér Emőke válasza halláscsökkenés? témában

Tisztelt Uram!

Az Ön esetében a fülzúgás oka nagy valószínűséggel a zajártalom.Ehhez nagy valószínűséggel valamilyen fokú idegi halláscsökkenés is társul.

Fülzúgás gyakran jelentkezik zaj hatására. Sokszor elég egyetlen alkalom is / pl. ha petárdát durrantanak a közelben, vagy túl közel áll valaki hangfalhoz zenés összejövetelen/

Fülzúgását nem lehet befolyásolni, mert nincs erre ható gyógyszer. Különös tekintettel azért nem lehet, mert régebb óta fenn áll.

Elvileg megpróbálhat betahistin hatóanyagú tablettát szedni - naponta 2x24 mg-ot - folyamatosan, legalább fél évig. De nincs garancia.

A fülzúgás erősségét és magasságát be tudják mérni audiológiai szakrendelésen, de további vizsgálatot nem tudok javasolni, mert a konkrét okot és károsodást nem tudjuk kimutatni.

üdvözlettel

dr Gerencsér Emőke

Kérdés: 2015. október 28., 21:56; Megválaszolva: 2015. október 29., 10:03
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Orrzuhany helytelen használata
Seb a fülben
Ez vajon gustatoricus rhinorrhoea vagy...
Arcfájdalom
Mandulaműtet után fehér folt a...
Jó estét! Kerek 3 hete volt torokmandula eltávolító műtétem. Minden rendben ment, sikeresen meggyogyultam, a fájdalom elmúlt a második hétben....