Lehetséges, hogy gégerákom van?

Tisztelt Doktor úr! Lehetséges, hogy gégerákom van? Csatoltam egy képet, amit én fényképeztem a torkomról. 27 éves vagyok, sajnos kb 7-8 éve dohányzom változó intenzitással. Van mikor naponta 1-3 szálat szívok csak el, de van mikor hétvégente 1 nap alatt elfogy egy dobozzal. Tünetek közül már hetek óra érzek rekedtséget, gyakori váladékképződést a torkomban, és egy fura idegen test érzet is van sajnos, illetve mostanában néha-néha félre is nyelek vizet pl. rendszerint akkor mikor mondjuk ásványvizet iszom palackból, tehát akkor mikor a szokottnál hátrébb hajtom a fejem. Illetve néha érzek kaparó érzést is a torkomban, mintha száraz lenne. Lehetséges, hogy ez mandulagyulladás? Az elmúlt hetek hőségében szinte kizárólag jól lehűtött italokat fogyasztottam. Egyik este mikor hatalmas hőség volt és sok, szinte jeges szénsavas üdítőt fogyasztottam, másnap reggel torokgyulladás szerű érzésem volt, azóta ez az érzet csökkent, de még megvan. Tudom, hogy mindenképp kivizsgálás szükségeltetik, de szeretném minél előbb tudni, hogy mi is lehet ez nálam. Köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza garatgyulladás témában

Tisztelt Uram!

A csatolt képen krónikusan irritált garat és váladékcsorgás látható a hátsó garatfalon. A 3hétnél hosszabban fönnálló rekedtség mindenképp gégészeti kivizsgálást indokol a rosszindulatú elváltozások kizárása céljából.

A kép tanúsága szerinti irritáció gégediétával csökkenthető (szénsavas, alkoholos, dohányos, hideg és meleg, valamint fűszeres ételek-italok kerülése) .

Kérdés: 2015. augusztus 19., 17:39; Megválaszolva: 2015. augusztus 20., 10:09
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Arcüreg panoráma röntgen
Nyaki fájdalom,nyirokcsomók
Suttogás mennyi kárt okozozott
Tisztítószer belégzés
Kellemetlen szagérzékelés