• Sok apró duzzanat a torkomban

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/hölgy! Idén februárban kivették a garatmandulámat, sikeres és gyors gyógyulásom óta semmi panasz nem volt a torkomban. Körülbelül egy hete kezdtem el kaparó érzést érezni a torkom hátsó részében, és ugyanitt több apró változó méretű duzzanat jelent meg amin sokszor látok sűrűbb tapadós átlátszó nyálkaréteget. Ezek a tünetek miatt gyakran érzek köhögő/krákogó ingerérzetet. Lázam és erős torok vagy nyelési fájdalmam nincs. Férfiként saját nememhez vonzódom és nemrégiben léptem be egy új kapcsolatba. Visszagondolva a tüneteket 1 vagy 2 nappal az első orális együttlét után észleltem. Összefüggés lehet ezzel kapcsolatban? Mellékelem a biztonságos linket ami a képet tartalmazza a torkomról, mivel nem engedte ide feltölteni a kép mérete miatt. https://kepkuldes.com/image/WJ74k3 Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a garatgyulladás témában

        Tisztelt Uram! A képen, összefüggésben a panaszokkal krónikusan gyulladt vagy irritált garat látszik. Ennek oka lehet egy másik személy flórája, de külső noxa (légkondi, alkohol, dohányzás) is. Gégediéta, esetleg Anaftin segíthet. Ha spontán nem javul, mikrobiológiai mintavétellel lehetséges továbblépni.


        Kérdés: 2019. július 26., 03:26; Megválaszolva: 2019. július 29., 07:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: