• Köhögés, csomóérzet

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor! Panaszaim kb 4 hete kezdődtek, amikor a torkomban csomóérzést, fájdalmat és állandó váladék csorgást éreztem a garatfalon. Elmentem háziorvoshoz, aki az orromra ajánlott orrmosást, mert úgy vélte az okozza a problémám, hogy a pangó váladék miatt begyulladt a torkom. Az orrmosástól még rosszabb lett mert bedugult az orrom napokra hiába mostam, fújtam orrsprayvel, vissza kellett mennem a háziorvoshoz, aki felírt Sumamed antibiotikumot. 2 dobozzal kellett volna bevennem, de elég komoly hasmenésem lett tőle, így a 2. dobozzal már nem szedtem be. A helyzet nem javult, illetve az egész gégém fájt, a nyelvem hátulján pedig egy borsó méretű kinövés keletkezett. Elmentem fül-orr-gégészetre ahol közölték, hogy az eltávolított garatmandulám visszanőtt(? ), illetve a nyelvgyökmandulám van begyulladva, de erre kár is antibiotikumot szednem szopogassam a torokfertőtlenítőt majd attól 1-2 hét mulva elmúlik. Eltelt 1 hét semmi nem történt, közben egyre rosszabbul éreztem magam. Visszamentem a háziorvoshoz aki elküldött pajzsmirigy, nyaki uh-ra, illetve vett váladékmintát a torkomról. Az Uh egy 3mm-es cisztadenoma-t, illetve egy 22 mm-es nyirokcsomót mutatott a jobb állszögletben. A háziorvos azt mondta a cisztával nem kell foglalkozni, a nyirokcsomó meg a nyelvgyökmandula gyulladásom miatt lehet megnagyobbodva. A mintavétel negatív volt. Tehát szopogassam tovább a torokfertőtlenítőt, illetve sok vitamin, ha 1-2 hét múlva nem javul menjek vissza. Pénteken megint eltelik 1 hét úgy, hogy a csomóérzés, a vérbő torok, a borsó méretű kinövés panaszok továbbra is fennállnak. Bár van mikor jobb, de most mindehhez társult egy gyakori köhögési inger is, amit szintén érzésre irritáció vált ki. Van miért aggódnom, vagy válóban ilyen sok idő, hogy ezt a betegséget leküzdje a szervezetem? Amennyiben nem javulnak a tünetek, hová érdemes fordulnom? Válaszát előre is köszönöm

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a garatgyulladás témában

        Tisztelt Asszonyom! Szerteágazó, de szerencsére nem súlyos, csak kellemetlen tünetei hátterében háziorvosával egyetértésben orrlégzési problémát vélek legnagyobb valószínűséggel. Ha a low pressure-high volume öblítés nem segít, jómagam (receptköteles) szteroid orrsprayt szoktam javasolni hosszabb távon. Antibakteriális terápiában nem gondolkodnék. Esetleges refluxbetegség kizárása szóbajöhet még. Látatlanban ennél több ötletem nincs. Vizsgálat, képalkotók után lehet diagnózist és kezelést finomítani.


        Kérdés: 2018. december 05., 23:24; Megválaszolva: 2018. december 12., 20:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben: