• fájó, kaparó torok

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr! 38 éves férfi vagyok. Április óta nem dohányzom. A problémáim júliusban kezdődtek, azóta több rendelést is felkerestem. Panaszaim nem elviselhetetlen, de tartós torokfájás, kaparás, gombócérzés; illetve nem fájdalmas, de duzzadt nyaki nyirokcsomók. Volt három antibiotikum kúrám (CURAM DUO 875, SAVULIN 500, BETAKLAV) amik hasztalannak bizonyultak. Augusztusban ehhez társult részleges orrdugulás is, hol egyik hol másik oldalon. Ezek után volt egy torokváladék mintavétel, amiből kórokozó nem tenyészett ki. Allergiavizsgálat, illetve tüdőszűrő sem mutatott semmit. Láz, hőemelkedés nincs, de a probléma fennállása óta elég erősen izzadok is, talán még fáradékonyabb is vagyok (van hogy fázom, mégis izzadok; többnyire úgy ébredek, hogy ágynemű, illetve póló teljesen át van izzadva). A képen is igen kétségbeejtőek a garatfal szövetében látható elváltozások, személy szerint én csak a legrosszabbra tudok gondolni. Utolsó fül-orr-gégészeti vizsgálatom szerint orvosi szempontból semmi kórós elváltozás nincs. Véleménye szerint mi lehet ez, merre kéne tovább indulni a problémával? Tisztelettel!

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a garatgyulladás témában

        Tisztelt Uram! Igen furcsa lenne távgyógyászként fölülbírálni olyan kollégát, aki látta is az ön torkát, vagyis daganatra nem gondolnék. Inkább krónikus irritáció lehet, most másféle, mint a dohányzástól. Ilyenkor leggyakrabban az orrlégzés gátoltsága a mögöttes ok. Függetlenül a kiváltó noxától NeilMed SinusRinse öblítést javasolnék napi 2 alkalommal


        Kérdés: 2018. november 23., 19:58; Megválaszolva: 2018. november 24., 12:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: