Rejtélyes hőemelkedés

Tisztelt Doktor úr, Körülbelül negyedik hónapja görgetek magamelőtt két rejtélyes problémát, akkor kezdődtek gyomorpanaszaim és egy torokgyulladás. A torkommal voltam két FOG-nél is, mindketten gyulladtnak találták a mandulákat, volt garatleoltásom is amiből staphylococcus aureus tenyészett ki amely néhány antibiotikumra rezisztens is. Kaptam rá célzott antibiotikumot, majd volt egy AST-m ami normális lett. Ezután permanens hőemelkedés kezdődött (37.1-37.6) étvágytalansággal, ami eltartott majd másfél hétig. Miután elmúlt, a gasztroenterológusom akinél a gyomor panaszokat vizsgáltuk párhuzamosan, elküldött kardiológiára, ahol szintén mindent rendben találtak. Mellkas röntgen negatív. Volt arckoponya röntgenem is, amin egy ciszta látszik a gyökérkezelt fogam felett. Ezután elég jól voltam, viszont a napokban újra subfebrilis lettem és elment az étvágyam, ezért elmentem megvizsgáltatni a nyakamon talált csomót, ami valószínű a gyulladás miatt van ott, de biztos akartam lenni abban hogy nem valami komolyabb. Az UH 0.5 és 0.6 cm közötti normális nyirokcsomókat talált. A kérdésem az hogy Ön szerint hogyan tovább, mi okozhatja a hőemelkedéseket, étvágytalanásogt, fejfájást, ki kell-e esetleg vetetnem a mandulám? Hozzáteszem, soha ezelőtt nem volt vele gondom. További leletek a gasztroenterólógiai oldalról: colognoscopia, helicobacter pyroli, laktóz intolerancia, glutén érzékenység, mind negatív. Teljes laborkép rendben, két hasi UH után egy ciszta a bal vesében, valamint: jelzett diffuse májlaesio, Splenomegalia. Az orvos szerint IBS. Előre is köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza láz témában

Tisztelt Uram!

A hőemelkedés hátterében a leírása alapján gégészeti okot nem látok, AST nem magas, arcüregciszta fog eredetű (nem igényel teendőt) , én a S. Aureus lelet miatt tünet hiányában kezelést nem kezdenék. Úgy sejtem (bár nem vagyok gasztroenterológus) , hogy IBS állhat hőemelkedés hátterében.

Kérdés: 2015. április 08., 08:49; Megválaszolva: 2015. április 08., 13:22
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
normális ha véradás után elájulok...
A problémám amivel önökhöz fordulok a véradás után jelentkezett, annak ellenére, hogy sokat ittam és ettem a nap folyamán. Kb egy órával később...
Fülzúgás kezelés
Hólyagos torok
Belső fül betegség?
Idegen test érzet a torokba