• Hogyan tovább?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr. Plósz János! Panaszaim július 6-án kezdődtek munkahelyemen lettem rosszul, sápadt lettem és úgy éreztem mindjárt elájulok.Haza mentem, majd másnap hasmenéses széklettel kezdtem a napot.Elmentem házi orvoshoz aki kért labor vizsgálatokat.Ez a hasmenés reggelente volt jellemző mikor minden kijött amit előző nap bevittem, ez kb 4-5 hétig tartott melynek köszönhetően lefogytam 3-4 kilót.rossz volt az étvágyam nehezen tudtam pótólni az ételbevitelt.közben persze megkezdődtek a vizsgálatok gasztroenterológusnál mind magánba és TB-re egyaránt.Elkezdtem glutén és laktóz mentes étrenddel próbálkozni mely eleinte hozott kis javulást de közben kiderült hogy egyikre sem vagyok érzékeny.Közel két hete fokozatosan elkezdett javulni a hasam kevésbé fájt és a széklet is egyre ritkábban jött egyre normálisabb formában, most már mondhatni normális.Ezt gyakori hasfájás előzte meg, véres széklet nem volt, vizelet mindig normális volt.aug 27.-e hajnalra belázasodtam csak 37, 8ig ment fel ami napközben le is ment teljesen.Tegnap este azonban megint felment 38, 4ig és egészen ma(08.29.) reggelig megmaradt.Sok vizsgálat készült mind eközben melyek szinte mind negatívak lettek emiatt a mai napig nem derült ki hogy ez az egész mitől volt/van. Milyen irányban kellene tovább keresgélni? Ha valamilyen daganatos betegség lenne kiderült volna már az alábbi vizsgálatokból? Ha valamilyen baktérium fertőzés akkor milyen jellegű vizsgálatot kérjek ami eddig még nem volt? Milyen szakorvost keressek fel? Lehet ez autoimmun betegség? ha igen hogyan deríthető ki? Az eddig elvégzett vizsgálatok és eredményei: Laborok széklet: salmonella, shigella, A/B toxin, protozoon, féregpete, cryptosporidium sp, giardia lamblia antigén, ezek mind negatívak lettek. Vér: általános, transglutaminase IgA transglutaminase IgG borellia burgdorferi IgM borellia burgdorferi IgG hepatitis B anti-HBc hepatitis C szintén mind negatív. hepatitis B anti-HBs pozitív hasi ultrahang 2x negatív gyomor tükrözés és biopszia negatív hasi MR negatív H2 lactose kilégzés teszt negatív EEG, koponya ct negatív carotis doppler negatív duodenum biopsia negatív Kérem segítsen!

        Dr. Plósz János válasza a láz témában

        Az elsődleges betegség gyomor-bélhurut lehetett, melyet akár vírus akár olyan baktérium okozhatott, melyet rutinból nem vizsgálnak a széklettenyésztésben. Ez általában spontán gyógyul, mint az Ön esetében is, de as bélflóra megváltozása, a bélfal átjárhatósága hónapokig megváltozhat, székelési eltérést, hasi panaszokat okozva. A második lázas állapot szintén lehet vírusfertőzés eredménye, ha spontán gyógyul, nincs szükség további vizsgálatokra. Javaslom, egyen gyakran, rendszeresen, egyszerre keveset, fogyasszon bőven folyadékot és rostot, valamint használjon probiotikumot legalább 1 hónapig. Érdemes multivitamint és nyomelemeket is pótolni, hogy megerősítse az immunrendszerét.


        Kérdés: 2018. augusztus 29., 11:42; Megválaszolva: 2018. szeptember 03., 20:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben: