Forduljak ezzel orvoshoz, vagy kezeljem itthon?

Kedves doktornő/úr! Egy hete elkezdődött nálam egy csúnya "náthának" tűnő betegség.Doktornő szerint valamilyen vírus.Tipikus nátha tüneteim voltak.Viszont kb 3 napja elkezdtem köhögni, amit nagyon erős mellkasi fájdalom is kísért, köpet ürítéssel.Ez tartott tegnapig, enyhe hőemelkedéssel.Viszont mára mintha elfújták volna a betegségem.Enyhe fejfájásom van még de semmi más. Az érdekelne hogy ez csak egy átmeneti állapot, vagy mehetek-e már iskolába.Hiányozni nem szeretnék, de azt sem szeretném hogy eldurvuljon és tüdőgyulladás legyen a vége. Előre köszönöm! Petra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Földi Ildikó válasza vírusos fertőzés témában

Kedves Kérdező! Elsősorban az önt vizsgáló és kezelő orvost kellene megkérdeznie, hogy mikor mehet iskolába, illetve ő tudja eldönteni, hogy milyen mértékű a javulás. Véleményem szerint ha 2-3 napig láztalan és nincs hőemelkedése sem illetve egyéb panasza sincs, vagy csak enyhe (pl néha köhög) , utána menjen csak iskolába, addig pihenjen.

Kérdés: 2012. szeptember 16., 20:02; Megválaszolva: 2012. szeptember 17., 15:10
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
UH lelet kiértékelés
Tisztelt Doktor Úr! A mellékletben csatolt nyaki UH lelet kiértékelését szeretném kérni Öntől. Mi okozhatja a problémát, és mik a további...
Ízlelés és szaglászavar Fess...
Tisztelt Doktor Úr! Évek óta krónikus, minden melléküregre kiterjedő Pansinusitisem van. Körülbelül egy hónapja volt a második FESS műtétem...
Fülfájás__
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut