Forduljak ezzel orvoshoz, vagy kezeljem itthon?

Kedves doktornő/úr! Egy hete elkezdődött nálam egy csúnya "náthának" tűnő betegség. Doktornő szerint valamilyen vírus.Tipikus nátha tüneteim voltak. Viszont kb 3 napja elkezdtem köhögni, amit nagyon erős mellkasi fájdalom is kísért, köpet ürítéssel. Ez tartott tegnapig, enyhe hőemelkedéssel. Viszont mára, mintha elfújták volna a betegségem. Enyhe fejfájásom van még, de semmi más. Az érdekelne, hogy ez csak egy átmeneti állapot, vagy mehetek-e már iskolába. Hiányozni nem szeretnék, de azt sem szeretném, hogy eldurvuljon és tüdőgyulladás legyen a vége. Előre köszönöm! Petra

Dr. Földi Ildikó válasza vírusos fertőzés témában

Kedves Kérdező! Elsősorban az önt vizsgáló és kezelő orvost kellene megkérdeznie, hogy mikor mehet iskolába, illetve ő tudja eldönteni, hogy milyen mértékű a javulás. Véleményem szerint ha 2-3 napig láztalan és nincs hőemelkedése sem illetve egyéb panasza sincs, vagy csak enyhe (pl néha köhög), utána menjen csak iskolába, addig pihenjen.

Megválaszolva: 2012. szeptember 17.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Vírusos májgyulladás- CMV, EBV?
Üdvözlöm! 2 hete nyirokcsomó megnagyobbodással, felső légúti panaszokkal küzdök. A vérvételi eredmények máj eltérést mutatnak. (GOT 268, GPT 351, APH 158, GGT...
9 éves kislány hurutos köhögés
Üdvözlöm, egy csodás 9 éves kislány aggódó anyukája vagyok. Kb 1 hetet hurutosan köhogött vasárnap délutánra enyhe láza volt, ami 38,5 nél nem volt több....
Közepesen vérbő gége nyálkahártya
Garat/mandula panaszok kellemetlen...
Tisztelt Doktor Úr! Egy vissza-visszatérő problémával küzdök. Enyhe torokkaparás, mandulák pirosodása és vele társuló kellemetlen lehelet (ami néha erősebb...
Elhúzódó gyermekkori Orrmelléküreg...
Kedves Dr Úr/Nő! Gyermekem, December 11-én orrdugulásra panaszkodott, majd be is lázasodott (38.5), amely állapot, Dec 13-ig tartott. Fájdalma nem volt....
Mandulaműtét térdprotézis műtét előtt
Tisztelt Doktor Úr! 63 éves vagyok, térdprotézis műtét előtt állok. A góckutatás során a torokváladékban strectocoppus C került kitenyésztésre, minden más...