Vírusos májgyulladás- CMV, EBV?

Üdvözlöm! 2 hete nyirokcsomó megnagyobbodással, felső légúti panaszokkal küzdök.A vérvételi eredmények máj eltérést mutatnak. (GOT 268, GPT 351, APH 158, GGT 119, LYKVLL 72, NEUT 26,3, LYMPH 59, LYMPHAB 6,99) A leletre ráírták: virusfertőzés CMV? EBV? A háziorvos nem küldött tovább, kontrollt kért 2 hét múlva, azt mondta a kezelés tüneti (algopyrin vagy ibuprofén, c vitamin, máriatövis) . Kérdésem, hogy Ön szerint kell e további vizsgálat, mennyi a gyógyulási idő? Károsodhat e a máj? Szedek még echinacea cseppeket, cetirizint az allergiámra illetve barátcserjét a menstruáció szabálytalanságának megszüntetésére. Szedhetem e ezeket továbbra is? Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pék Tamás válasza vírusos fertőzés témában

Tisztelt Kérdező!

Tünetei hátterében valóban legvalószínűbben EBV vagy CMV okozta vírusos fertőzés állhat. Az emelkedett májfunckiós értékek kontrollja 1-2 hét különbséggel javasolt. Általában javasolható diagnosztikus vizsgálat, hogy fény derüljön melyik kórokozó áll betegsége mögött. Ilyen betegségek esetén a máj nem szokott károsodni. Az allergia gyógyszerét szedheti, az echinacea és barátcserje hatásossága kérdéses, valószínű azok sem károsítják a máját.

Tisztelettel:

Kérdés: 2020. március 14., 13:43; Megválaszolva: 2020. március 31., 20:02
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
9 éves kislány hurutos köhögés
Üdvözlöm, egy csodás 9 éves kislány aggódó anyukája vagyok. Kb 1 hetet hurutosan köhogött vasárnap délutánra enyhe láza volt ami 38,5 nél nem...
Mennyi idő után mutatható ki a...
Patkány által terjesztett betegség
Nyaki nyirokcsomók
Toxoplasma vizsgálati eredmények