• Vírusos májgyulladás- CMV, EBV?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdvözlöm! 2 hete nyirokcsomó megnagyobbodással, felső légúti panaszokkal küzdök.A vérvételi eredmények máj eltérést mutatnak.(GOT 268, GPT 351, APH 158, GGT 119, LYKVLL 72, NEUT 26,3, LYMPH 59, LYMPHAB 6,99) A leletre ráírták: virusfertőzés CMV? EBV? A háziorvos nem küldött tovább, kontrollt kért 2 hét múlva, azt mondta a kezelés tüneti( algopyrin vagy ibuprofén, c vitamin, máriatövis). Kérdésem, hogy Ön szerint kell e további vizsgálat, mennyi a gyógyulási idő? Károsodhat e a máj? Szedek még echinacea cseppeket, cetirizint az allergiámra illetve barátcserjét a menstruáció szabálytalanságának megszüntetésére. Szedhetem e ezeket továbbra is? Köszönöm.

        Dr. Pék Tamás válasza a vírusos fertőzés témában

        Tisztelt Kérdező! Tünetei hátterében valóban legvalószínűbben EBV vagy CMV okozta vírusos fertőzés állhat. Az emelkedett májfunckiós értékek kontrollja 1-2 hét különbséggel javasolt. Általában javasolható diagnosztikus vizsgálat, hogy fény derüljön melyik kórokozó áll betegsége mögött. Ilyen betegségek esetén a máj nem szokott károsodni. Az allergia gyógyszerét szedheti, az echinacea és barátcserje hatásossága kérdéses, valószínű azok sem károsítják a máját. Tisztelettel:


        Kérdés: 2020. március 14., 13:43; Megválaszolva: 2020. március 31., 20:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: