• Mit tehetek a mandula okozta rossz lehelettel?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor nő/úr! A panaszom a következő:kellemetlen lehelet. Rossz fogam nincsen, gyomorbántalmaim sincsenek.Garatmandulámon nincsenek genny csapok, nem gennyezik nyomás hatására sem. De a szag onnan jön.Ha megérintem az ujjammal a garatmandulámat és utána megszagolom kellemetlen szaga van.És ugyan olyan szaga van mint a a leheletemnek.Tehát a mandula az oka.Sós vízzel, szájvizekkel gargalizáltam, de utána újból megjelenik a kellemetlen lehelet. Nagyon zavaró, hogy barátnőm is sokszor kínál rágóval, tic taccal. Ránézésre viszont semmi elváltozás nincs a mandulámon. Mit javasolna, mit tegyek, valamint mitől lehet ez? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a kellemetlen szájszag témában

        Tisztelt Uram! Talán enyhe reflux tartja fönn a krónikus garatgyulladást és a rossz leheletet. HA a reflux nem igazolódik (illetve esetleg Salvus víz napi 1dl, óránként 1-1 korty sebességgel történő iszogatására nem javul), és ez önt nagyon zavarja, akkor a mandulaműtét marad csak, mint definitív megoldás.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Kérdés: 2012. április 11., 22:02; Megválaszolva: 2012. április 13., 08:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: