• Miért nem tudok rendesen aludni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        3 éve kezdődött amikor elkezdtem gimnáziumba járni és azóta is tart, hogy nem tudom rendesen kipihenni magam, nem tudok éjjel összefüggően aludni, sokszor felkelek, mert kiszáradtam.Napközben órákon is elalszom, csak keveset, hirtelen felriadok, és szinte teljesen kipihentem magam, ez pár óra múlva kezdődik előröl. Napközben többször is elalszom.Sokszor voltam már orvosnál, aki allergiát mondott ( porra, fűre, stb., de nincsenek allergiás tüneteim.) 3 évesen kivették az orrmandulámat, majd 16 évesen is, de nem segített. Háziorvos szerint orrsövényferdülés, még a fogorvosom szerint is van valami baj az orrommal. (Háziorvosom szerint 18 éves kor alatt nem szeretnek ilyen jellegű műtéteket végrehajtani, mert még változhat a koponya.) Elmentem füll-orr-gégészetre, voltam CT, és röntgen vizsgálaton is az orrommal kapcsolatban, de nem láttak semmilyen problémát, orrmandulámat vették ki. Nem kapok levegőt rendesen az orromon keresztül, kiskorom óta a számon veszem a levegőt. Az orvosok nemtudják miért nem kapok levegőt. Vérvizsgálaton és alvásdiagnosztikán is voltam, egyik sem volt eredményes. Okos vagyok, könnyen tanulok, hamar átlátom az összefüggéseket, de hamarabb elfáradok, mint a többiek. Ön szerint mi lehet a probléma? Hogyan gyógyulhatnék meg? Az orrommal kiskorom óta gondom van, de régen átaludtam az éjszakát, nem aludtam el órákon, de ahogy hazaértem az iskolából mindig aludtam délután. Előre is köszönöm a válaszát.

        Dr. Zaránd Rajmund válasza a légzési zavar témában

        Tisztelt Fiatalember! Ha mind az alváslabor, mind a vérvizsgálat negatív eredménnyel zárult, akkor marad az orrsövény, mint orrlégzést gátló ok. Az orrsövényplasztika 16 éves kortól elvégezhető.


        Kérdés: 2012. január 08., 16:41; Megválaszolva: 2012. január 10., 08:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Allergiás?
        A panaszok ellen védelmet nyújthat az egysejtűek titkos fegyvere.
        Tehet a hüvelygomba ellen
        A bórsav jótékony hatása hüvelygomba kezelésére már régóta ismert.