• Hízás diéta mellett

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor ÚR/NŐ! 2002-ben, elsősorban a fogamzásgátló tabletta miatt 25 kg-ot híztam, melytől sikeresen megszabadultam, miután rátaláltam az atkins diétára. Azóta tartottam is súlyomat (kb. 5 kg-os ingadozásokkal), mivel étrendemet ez alapján állítottam össze a továbbiakban is. Mikor kicsit elszaladt velem a ló, visszatértem a napi 20g ch bevizelre, és hamarosan vissza is tértem az általam ideálisnak vélt 55-57 kg-hoz. (171 cm vagyok). Emellett többé-kevésé rendszeresen sportoltam is. Tavaly augusztusban abbahagytam a dohányzást, emellett a hízás elkerülése végett rátértem a 20g-os étrendre. Zöldségeket eszek sovány husokkal, és némi tejterméket, leginkább sajt formájában. 61 kg-ig híztam emellett először, amitől nem tudtam szabadulni, felkerestem a háziorvost. Vérvizsgálataim eredményei tökéletesek lettek, egyedül a vércukrom lett csöppet alacsonyabb, de a háziorvos nem is törődött vele, azt mondta, legyek türelemmel, majd visszaáll az anyagcserém, biztos a cigi miatt van. Ez november elején volt. Azóta folytatom a diétát, ugyanúgy napi max. 20g ch-val, de már nem csak, hogy nem fogyok, hízok is. 8 hónap telt el dohányzásmentesen, nagyjából 10 kg-al vagyok több valóban fegyelmezett diéta mellett, mióta leszoktam, értetlenül állok előtte. Szoktam ketont nézni a vizeletemben, ami az esetek többségében van is, tehát elméletileg zsírt égetek emellett. Egyértelműen vizesedek is emellett. Ez látszik a combomon, hasamon, ujjaimon, arcomon is. Mi okozhatja ezt? Milyen orvost keressek fel? Úgy érzem pszichésen fogok erre rámenni. :( Köszönöm szépen válaszát!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogyókúra témában

        Kedves Kérdező! A testsúlynövekedés nem biztos, hogy zsírtöbblet miatt van, főleg, ha a vizeltben jelen van a ketontest,ha ön is érzi, hogy oedemásodik, akkor mindenképp ellenőrizni kell a vese és a szív állapotát.Hosszú távon az ilyen drasztikus diéta nem vezet sikerre, a jojó effektus melegágya, a napi szénhidrátbevitelt ésszerű határokig emelni kell.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 13., 15:01; Megválaszolva: 2011. április 14., 09:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem,hogy az XLS-MEDICAL A LEIRTAK ALAPJÁN TÉNYLEG HATÁSOS A FOGYÓKURÁRA VAGY CSAK GYÓGYSZERIPARI FOGÁS? Üdvözlettel.Tibor
        Kedves Doktornő! Azzal a problémával fordulok magához, hogy már jó ideje nem eszem rendesen,voltak botlásaim mindig, de akkor is nagyon keveset ettem, mert odafigyeltem. Az elmúlt egy hétben viszont a meleg miatt nem tudok rendesen enni szinte semmit...
        Üdvözlöm! Érdeklődnék a pektinnel mint 100% cipruspektin, amit a zselésítéshez használnak,lehet e fogyást előidézni méregteleníteni. Mert olvastam a neten a pektin jótékony hatásairól, csak azt nem.tudom lehet e ilyen formában ezt...
        Tisztelt Szakértő! Lányom 6 éves és 37 kg., emellett 119 cm. Nagyon el vagyok keseredve, mert ezt a súlyt kb. 8 hónap alatt érte el, tavaly ősszel még kissé erős, de "elfogadható" volt a testalkata,most viszont elég nagy a hasa és a combjai...
        Tisztelt Válaszoló! Iszonyúan sovány vagyok,(kb. 55kg.) nem rég egy vírusos betegség miatt lefogytam 51-52 kilóra 175-177 cm mellé. Egyébként is ilyen alkat vagyok, a súlyom az 57-58 kilót sosem haladta meg, a szüleim is ilyen alkatúak, de nem...
        Tisztelt Doktornő! Atkins diéta után sokat olvastam az elmúl időszakban, és el is szeretném kezdeni. Több helyen olvastam a szénhidrát szegény táplálkozás "elsavasítja" a szervezetet. Szükséges-e ezt kompenzálni -vagy éppen tilos- lúgos...
        Kedves Tünde! Segítségét szeretném kérni táplálkozásom átalakításával kapcsolatban. 38 éves férfi vagyok, 168 cm magas és jelenleg 99 kg. Nem fogyasztok alkoholt, sosem dohányoztam, napi 1-3 kávét iszok. 3 hónappal ezelőtt 105-106 kg...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés