Magas koleszterin - fogamzásgátló

Tisztelt Doktor Úr! 2014. ősze óta szedek Yasminelle fogamzásgátlót. Nem eszem zsíros ételeket, csak nagyon ritkán. Mozogni is hetente 1-3x szoktam, ahogy időm engedi. Az összkoleszterinem 7, 0, az LDL-koleszterinem pedig 4, 02. Szeptemberben derült ki, diétáztam, de ismét ugyanezen értékeket kaptam. Arról szeretnék érdeklődni, hogy van-e olyan fogamzásgátló tabletta, amit lehet ilyen eredmények mellett is szedni? Ha nincs, akkor milyen más hormonális fogamzásgátlási módokra van lehetőségem? Az összes lehetőség érdekel. Menstruációs ciklusom és hasi görcseim miatt mindenképpen hormonális fogamzásgátlást szeretnék. Nőgyógyászommal is fogok konzultálni mindenképp újra, csak egyelőre nem tudok eljutni hozzá. Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza a Hormonális fogamzásgátlás és koleszterin szint témában

Kedves Kérdező! A korszerű hormonális fogamzásgátlók, és ilyen a Yasminelle is, érdemben nem befolyásolják a koleszterin szintet. Ha kicsit odafigyel a táplálkozására és esetleg elolvas egy koleszterin diétás könyvet, nem kell abbahagynia a gyógyszerszedést.De érdemes lenne néhány hónap után megismételni a vérvizsgálatot. Az eredményei nem katasztrofálisak. Inkább belgyógyásszal konzultáljon.

Kérdés: 2019. január 07., 20:55; Megválaszolva: 2019. január 09., 12:33
Kérdések és válaszok: Fogyókúra, egészséges táplálkozás
Miért nem fogyok
5 éve szültem. Előtt mindig 47 kg voltam ( 160 cm magas vagyok).Lapos deszka hasam volt bármit is ettem, vékony combom volt semmi úszogumi(...
insumed diéta
sportoláshoz táplálkozás
FOGYÓKURA XLS-MEDICAL
Tisztelt Szakértő! Az lenne a kérdésem, hogy az XLS-MEDICAL A LEIRTAK ALAPJÁN TÉNYLEG HATÁSOS A FOGYÓKURÁRA VAGY CSAK GYÓGYSZERIPARI FOGÁS?...
Idős hölgy köszvénnyel küzködik
Kedves Tünde. nagynéném 76 éves, évek óta küzd vizesedéssel, sajnos gyakoriak a rohamok, amelyek 2-3 napig tartanak. Ilyenkor az ágyból nem tud...