• étvágycsökkentő hatása fogamzásgátlóra

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 2éve szedek fogamzásgátlót, és sajnos a helytelen táplálkozás miatt felszedtem néhány kg-t.Utánanéztem az étvágycsökkentőknek, és találtam egy fügekaktusz rostos port, amelynek többek között étvágycsökkentő hatása is van. A segítségével a táplálék lassabban szívódik fel a szervezetben. A kérdésem az lenne, hogy van-e valamilyen hatása az étvágycsökkentőnek a fogamzásgátlóra, esetleg gyengíti-e a védettséget? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel Beáta

        Dr. Csuth Ágnes válasza a fogyókúra témában

        Kedves Beáta! Tudja, az a gond ezekkel a termékekkel, hogy senki se vizsgálta be se a pontos hatásukat, azt meg főleg nem, hogy egyes gyógyszerekkel hogyan lépnek kölcsönhatásba, így pedig nem tudjuk megmondani, hogy történik-e interakció. Tehát én azt javaslom, hogy vegye be több órás különbséggel a tablettát és a rostos port, és ha hasmenés lenne, akkor a betegtájékoztatóban leírtak szerint cselekedjen. Ha pecsételő vérzés lenne, hagyja abba a szer szedését.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 19., 23:14; Megválaszolva: 2012. január 20., 11:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: