• Hatásos a fogamzásgátlás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! Kb 2 éve szedem a Noriel nevű fogamzásgátló tablettát. Az utolsó héten az utolsó 2 tablettát véletlenül egy napon vettem be, így a tabletta szedését csütörtökön fejeztem be, péntek helyett. Sajnos a tabletta bevétele később tűnt fel és a szombati napon közösültem a párommal bármilyen védekezés nélkül. Kérdésem az lenne,hogy a teherbe esés esélye nagyobb mértékben áll-e fenn nálam illetve a megszokott időpontban jövő héten szombaton folytassam a gyógyszer szedését vagy 1 nappal korábban? Köszönöm a segítséget!

        WEBBeteg szakértő válasza a témában

        Tisztelt Hölgyem! Nincs teendője, a védelem folyamatos. 1-2 szem hibás szedésének nincs jelentősége! Gondoljon arra, hogy havonta egy hétig nem szedi, még sincs gond, hisz a peteérés ilyen gyorsan nem áll helyre. Az én betegeim a hasonló szituk elkerülésére inkább a 3 havonta adandó injekcióval védekeznek. Önnek is ezt ajánlom védelemre. Bővebb felvilágosításért olvassa el honlapomon (www.drpetroczi.hu) a BETEGEIM LEGGYAKORIBB KÉRDÉSEI-nél a fogamzásgátló tablettáról és a fogamzásgátló injekcióról írottakat. Üdvözlettel: dr. Petróczi István


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2020. május 24., 14:27; Megválaszolva: 2020. május 25., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot Tri regolt szedek 2015februàr óta és azóta most az egyszer fordult elö, hogy az okkersàrga szinü tablettàt nem az elejétöl kezdtem el inni hanem a végéröl és 2.ik szemnél vettem észre. Az lenne a kérdésem, hogy azonos szinü...
        Üdvözlöm. 3 évig szedtem a Symicia fogamzásgátlót de pár hónapja abbahagytam és most kialakult egy kapcsolatom. Most ért véget a menzeszem ilyenkor meg kell ugyanúgy várnom a következő menstruációt?
        Üdvözlöm. 3 évig szedtem a Symicia fogamzásgátlót, pár hónapja abbahagytam, de most lett egy kapcsolatom és újra szeretném szedni megint. Pont most ért véget a menzeszem, ilyenkor meg kell mindenképpen várni a következő menstruációt hogy...