• Hagyjam abba vagy szedjem végig?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Fogamzásgátlót szedek körülbelül egy éve. Súlyos ételallergiáim vannak, laktóz intoleranciám is van. A tablettát laktáz enzimmel szedem, mert különben ugyanúgy előjönnek a tünetek. Pár napja elkezdtem rosszul lenni, a tabletta beszedését követően 1 órán belül. Először nem gondoltam, hogy ettől lehet baj, de megnéztem, és szójalecitint tartalmaz, a szójára viszont allergiás vagyok. A tünetek napról napra erősödtek, bélfájdalom, hasmenés, bélgörcs, gázosodás, tegnapelőtt már légzési nehézségem is volt meg hólyagok jöttek ki a számban. Tegnap nem vettem be a tablettát, nem lett bajom. Hagyjam abba a tabletta szedését vagy szedjem végig a hónapot? Sajnos még csak a levél felénél járok. Létezik esetleg laktóz- és szójamentes tabletta? Köszönöm a válaszát!

        Dr. Pétervári László válasza a Fogamzásgátlás témában

        A legtöbb gyógyszerben a tejcukor megtalálható.A gyógyszerekben a laktóz segédanyagként egészen minimális mennyiségben van jelen, bátran beszedhetik a laktóztartalmú pirulákat a laktózérzékeny gyermekek és felnőttek is. Ne hagyja el a tabletta szedését. Létezik más fogamzásgátló szer,mellyel a laktóz érzékenység megoldható.Ezek nem szájon át szedhető készítmények,hanem hüvelybe,méhbe feltehető eszközök.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 06., 10:28; Megválaszolva: 2019. július 07., 17:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: