• Toxoplasma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 12 hetes terhesen végezték el a toxoplasma vizsgálatot,de csak 16 hetes terhesen érkeztek meg az eredmények! Azért szeretném a segítségét kérni,mert az eredmény nem egyértelmű számomra! Az IGM 2.7 pozitív IgA-határérték IGG-határérték és 4 hónapon belüli fertőzés nem zárható ki! Arra lennék kíváncsi hogy a babát érheti-e e miatt valami károsodás? Rovamycine 3 millió filmtablettát írt fel a nőgyógyászom! Most újboli toxoplasma vizsgálatot végeznek,viszont ennek eredményét még nem tudom! Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Szanyi Andrea válasza a toxoplasma témában

        Kedves Kérdező! Nem ismert, hogy Ön mikor fertőződött meg. Az IgM emelkedett értéke aktív fertőzést mutat, ezért kezdték el az antibiotikumos kezelést. Remélhetőleg időben lett elkezdve. A baba születése után az újszülött vizsgálata mindenképpen szükséges annak megállapítására, hogy fertőződött-e.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 12., 19:50; Megválaszolva: 2011. július 14., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés