Labor eredmények

Kedves doktornő, kérem a tanácsát. 55 éves vagyok, 5 évvel ezelőtt a laborat. sérol.kivizsgálás eredményei a köv.voltak: RRR-nem spec.r. syfil.pozit-semikv++, TPHA lues test negat. Akkor azt a magyarázatot kaptam, hogy azért ilyenek az eredmények, mert asztmás vagyok, és különböző allergiás betegségeim vannak. Most ismét operácio elott vagyok (1 hét mulva nyakcsigolya mütetem lesz) , az eredményeim ismét: RPR-reagin.test (aglut) +++ pozit-semikv.TPPA-T.pallidum (aglut) negat. Most semmilyen magyarázatot nem kaptam, csak operácio után 2-3 hét mulva kell jelentkeznem kontroll syfilis kivizsgálásra.. A kérdésem, hogy miért ilyenek a tesztek? Lehetséges hamis teszt? Vagy tényleg syfilisem van? És ha igen, akkor 5 évvel ezelőtt miért nem kezelték már? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza szifilisz témában

Az RPR az egy nem specifikus syphylis teszt, ami azt jelenti, hogy álpozitív lehet, ezt hívják BAP-nak. A TPPA specifikus teszt, ami csak syphylis esetén pozitív. Ezek alapján azt gondolom, hogy önnek nincs syphylise.

Kérdés: 2011. március 05., 11:04; Megválaszolva: 2011. március 07., 19:37
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Treponema teszt
Teszt eredménye
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A kérdésem az lenne, hogy ha egy rizikós kapcsolat után 2,5 évvel csináltattam lues szűrést, melynek eredménye: RPR-...
Szifilisz gyógyulási folyamata
Kedves Doktornő! 2-es stádiumú szifiliszem van/volt. Kb egy hónapja voltam orvosnál és megkaptam a szükséges injekciót. Látványosan elkezdtek...
Szifilisz kérdések
Tisztelt Doktor Úr! Szifilisszel kapcsolatban szeretném a segítségét kérni. A szifilisz csak a fekély és a szifiliszes sebek közvetlen...
Szifilisz kérdések
Kedves Doktornő! Szifilisszel kapcsolatban lennének kérdéseim. A szifilisz csak a fekély és a szifiliszes sebek közvetlen érintésével terjed? ...