12 hetes terhes vagyok és toxoplazmózisom van. Mit kell tennem? Féltem a gyermekem.

Az első vérvizsgálati eredményemből kiderült, hogy beteg vagyok. a védőnőm tájékoztatott, hogy az orvosom írni fog fel gyógyszert és ha azt szedem, megelőzhető a magzat fertőződése. A kérdésem az, hogy biztos, hogy nem fertőzött-e még és, hogy a gyógyszerrel gyógyítható-e teljes mértékben?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza toxoplasma témában

Tisztelt Hölgyem!

A Toxoplasmosis valóban fertőzhet terhesség alatt, és oda kell figyelni a magzatra, és gyógyítható.

A vérvétel mellett azonban a betegnek kellenek legyenek egyéb tünetei, amelyek a betegségre utalnak. Gyakran előfordul ugyanis, hogy egyes véreredményt kezelünk csak, holott az emberek nagy százaléka áterett már ezen a fertőzésen, és ennek látható a jele a vérben, amelyet nem kell kezelni.

Kérdés: 2011. február 10., 11:07; Megválaszolva: 2011. február 18., 07:08
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után