Toxoplazma ismét?

Kedves Doktor nő/ Doktor úr Kérdésem a következő: 2007-ben legyengült az immunrendszerem, ezért elkaptam a toxoplazma fertőzést. Erre sumetrolint kaptam 1 hónapig kellet szedjem. A nyirokcsomóm, ami megduzzadt elmúlt. Majd novemberben elmentem, egy ellenőrző vérvételre, aminek az eredményei a következők IgA kétes, IgG gyengén pozitív, IgM kétes. A végére oda volt írva, Ismételt mintavétel javasolható. Azóta nem voltam vérvételen, de viszont most ismét érzek egy nyirokcsomót az állam alatt. Létezik, hogy ismét elkaptam, vagy ez valami más lenne. Már nagyon ideges vagyok, mert tudom milyen sok időbe és vizsgálatokba került, mire 2007-ben kigyógyultam belőle. Mostanra pedig már párommal babát is szeretnék, de így hogy? Nem merek belevágni. Válaszát előre is köszönöm. Üdv. Anita

Dr. Rákóczi Éva válasza toxoplasma témában

Kedves Anita!

A szerológiai lelet valóban nem volt egyértelmű, de a klinikai tünetek pozitívak voltak, kár, hogy nem volt egy kontroll vérvétel. A jelenlegi tünetek mellett érdemes lenne megismételni a szerológiát, de az EBV és CMV vírusokat is meg kellene nézni. Az eredmény birtokában tudok véleményt mondani.

Kérdés: 2010. augusztus 14., 14:56 ;Megválaszolva: 2010. augusztus 21., 06:26
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Toxoplasma értékek
Kedves Doktornő! Toxoplasma laboreredmény értékelésében szeretném a segítségét kérni. Jelenleg 6 hetes terhes vagyok, januárban már volt egy...
Toxoplasma gondii IgM/igG
Kedves Doktor ur/nö Végeztettem kismamaság miatt toxoplasma vizsgalatot Az eredmeny szerint Igm negativ
Toxoplasma
Szép napot kedves doktor nő azt szeretném meg kérdezni kel aggódnom ennel a leletnél toxoplasma gondii igM / clia...
terhesség tervezése negatív CMV és...
Kedves Lakos doktor úr! Első terhesség tervezése okán "felmértem" a fertőző veszélyes betegségeket: novemberben csináltattam részleges TORCH...
Toxoplasmosis terhesség alatt
Kedves Doktor Úr! Sajnos a napokban nem rendesen átsült csirkehúst ettem. Ezt már akkor vettem észre, amikor egy részét megettem, sajnos. Jelenleg...