Szifilisz gyógyítható egyszeri kezeléssel?

A neten azt olvastam több helyen is hogy a szifilisz gyógyítható egyszeri 2mg azithromycin hatóanyagú gyógyszer orális bevételével ez igaz? ime egy link: http://www.thedoctorschannel.com/video/3207.html

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a szifilisz témában

Kedves Kérdező! A szifilisz kezelésének alapja a penicillamin. Sajnos, ha egyéb antibiotikumot vagy a szükségesnél kisebb adagban kap gyógyszert egy szifiliszes beteg, akkor a kórokozó nem pusztul el, viszont kimutathatatlanná válik a kórokozó. Nagyon veszélyes ezért a betegség gyanúja esetén nem megfelelő antibiotikum adása. Csak vérvételt követően szoktuk a kezelést elindítani.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. augusztus 05., 22:52; Megválaszolva: 2010. augusztus 07., 19:22
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Ajánlott-e számomra a covid elleni...
COVID: Íz- és szaglásvesztés...
Treponema teszt