Toxoplasma

miennyire veszélyes a magaztra Igm 1, 6? előtte vették le akkor igg pozit volt igm pedig kétes utána igg 59! ml igm 1, 6 semmi bajom nem volt semilyen nyirokcsomo nem jenetkezett nem is voltam beteg.most szedem rovamycint azt irt ki doki.én arra lennék kiváncsi hogy a magzatnak semmi baja nem lesz? azt mondták nekem hogy semmi gonr nem lesz.nagyon aggódom most vagy 19 hetes kismama.16hetesen vették le a toxoplasmát.köszön hogy válaszolt. vrom erre is a válaszát!

Dr. Rákóczi Éva válasza toxoplasma témában

Tisztelt Hölgyem!

A fenti eredmények, illetve a tünetmnetessége alapján a friss toxoplazma fertőzés nem valószínű, így a magzatot sem fenyegeti veszély. 100%-ban nyilatkozni én sem tudok, de az eredmények megnyugtatóak, és mivel az IgG már korábban pozitív volt, ez azt jelenti, van olyan antitestje, ami azt mutatja, hogy korábban esett át a fertőzésen.

Kérdés: 2010. július 08., 20:10 ;Megválaszolva: 2010. július 17., 19:22
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Toxoplasma értékek
Kedves Doktornő! Toxoplasma laboreredmény értékelésében szeretném a segítségét kérni. Jelenleg 6 hetes terhes vagyok, januárban már volt egy...
Toxoplasma gondii IgM/igG
Kedves Doktor ur/nö Végeztettem kismamaság miatt toxoplasma vizsgalatot Az eredmeny szerint Igm negativ
Toxoplasma
Szép napot kedves doktor nő azt szeretném meg kérdezni kel aggódnom ennel a leletnél toxoplasma gondii igM / clia...
terhesség tervezése negatív CMV és...
Kedves Lakos doktor úr! Első terhesség tervezése okán "felmértem" a fertőző veszélyes betegségeket: novemberben csináltattam részleges TORCH...
Toxoplasmosis terhesség alatt
Kedves Doktor Úr! Sajnos a napokban nem rendesen átsült csirkehúst ettem. Ezt már akkor vettem észre, amikor egy részét megettem, sajnos. Jelenleg...