nyirokcsomo okozza

Kedves szakerto a reggeli torokban felgyult veres valadekot akozhatjae a megnagyobbodott nyirokcsomo vagy a gyomorban levo fekely tunete mert nyirokcsomo ultrahangnal csak gyulladast mutattak ki de nagyon faj a bal oldali nyaki nyirokcsomom osszefugge ez a tunettel tisztelettel varom valaszat

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza nyaki nyirokcsomó duzzanat témában

Kedves Kérdező!

A fájdalmas nyirokcsomó általában tényleg gyulladás következménye. Ha ultrahang is jelezte, az feltehetően tényleg gyulladás. Ha ennek az okát keresik, akkor vírus vagy baktérium irányába kell megnézni. De ez nem kellene vérzést okozzon. Ha ismert a gyomorfekély, az okozhat vérzést, de nem reggelre, inkább hányás közben vagy széklettel távozna.

Összességében a nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás és a véres torokváladék miatt fül-orr-gégészeti vizsgálat javasolt (háziorvosi beutalóval) .

Kérdés: 2016. január 14., 18:48; Megválaszolva: 2016. január 14., 21:45
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Nyirokcsomó nagyobbodás gyermekkorban
Kedves Doktornő/úr! Ötéves kislányom hátsó nyaki részén folyamatos nyirokcsomó megnagyobbodás tapasztalható (szinte láncban) . Már 1 éves...
Megszúrt egy vércukor mérő tű.
COVID-on átesett, majd 3x oltott beteg...
Entrococcus facelis fetőzés?
Emlékeztető oltás