Nyaki duzzanat mandulagyulladás alatt és után

Kedves Doktor Úr/nő! Pár hónapja mandulagyulladásom volt, ennek következtében a nyakamon fájó duzzanat jelent meg. A betegséggel együtt a fájdalom elmúlt és a mérete is jelentősen csökkent. Azonban sajnos teljesen még nem húzódott vissza. Érdeklődnék, hogy mivel múlna el teljesen? Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza nyaki nyirokcsomó duzzanat témában

Tisztelt Asszonyom!

A nyaki nyirokcsomók megnagyobbodása normális kísérőjelensége lehet a szájüregi gyulladásoknak. A nyirokcsomók természetük szerint gyorsan megnagyobbodnak, ellenben lassan (hónapok alatt) húzódnak vissza eredeti méretükre. Ha ez a folyamat visszafordul, ismét nagyobbodás keletkezik, akkor mindenképp fül-orr-gégészeti vizsgálat szükséges, hisz kezelésre lehet szükség, valamint differenciáldiagnosztikai problémák is felmerülnek.

Kérdés: 2012. szeptember 24., 10:08; Megválaszolva: 2012. szeptember 25., 15:25
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
nyirokcsomó
Tisztelt doktor úr/ doktor nő! Nem tudom, emlékszik-e rám, korábban már írtam kétszer a nyirokcsomóimmal kapcsolatban. A problémám még mindig...
Fülfájás__
Gyomortükrözés utáni nyelési...
Torok gyulladás és fülkürthurut
Arcüreg cysta