Chlamydia Trachomatis

Tisztelt Doktor/Doktor nő! Már körülbelül két hete tettem fel kérdést a Chlamydia Trachomatis kapcsolatban, mely betegséget megállapították, és választ is kaptam rá. A kérdésem most az lenne, hogy már 8 napja szedem a Doxycyclin AL 100mg gyógyszer. Vizelésnél csípő érzés nincs, és más dolgot se érzékeltem. Két napja újra edzek és ma a bal herémbe kis fájdalmat érzek, főleg ha mozgok. Olvastam, hogy ez lehet az edzéstől is. Herém nem duzzadt meg, és nem is változott semmi. Ha megfogom akkor se nyilall bele semmi fájdalom. Ez normális? A másik kérdésem az lenne, hogy amikor elmentem orvoshoz a panaszom az volt, hogy időnként a makkomon és a bőrön lerakodás volt, ami korpa szerűen lehámlik, de visszatért. Amióta szedem a gyógyszert, enyhébben de visszatért. Ez normális? Bepanten plusz-al kenegetem. Ez segít neki, vagy felesleges kenni vele?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza chlamydia témában

Chlamydiasis kezelésénél elő szokott fordulni a herébe sugárzó fájdalom, bizsergés. Szedjen NSAID tablettát (pl. Cataflam, Ibuprophen) . A makkon lévő elváltozást pedig gombás fertőzés okozza, melyet az antibiotikum szedés is provokál. Kenje Travocort krémmel.

Kérdés: 2013. november 07., 18:54; Megválaszolva: 2013. november 17., 21:29
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
STD lelet értelmezése/kérdések
Tényleg csak Covid, vagy valami...
Védőoltás Meningococus
Karantén, Immunrendszer, ovikezdés
Covid teszt oltás előtt