Az övsömör elkapható?

Üdv! Az övsömör fertőző igaz? Nagymamám 68 éves és övsömöre lett! Szeretném tudni hogy ha elmegyek hozzá, akkor elkaphatom e a fertőzést, vagy mire kell ügyelnem ha az otthonában járok?! Mivel tudná gyógyítani magát?! Sajnos nem tudom hogy volt e orvosnál, de szerintem igen. Kérem segítsenek! Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza övsömör témában

Kedves Kérdező!

Az övsömör nem fertőz olyan módon, mint pl. az influenza, nyugodtan elmehet meglátogatni a beteget. Ha a kiütések még váladékoznak, attól természetesen tartózkodni kell, hogy szabad kézzel érintse őket.Ha már leszáradóban vannak, semmi problémát nem okoznak. Az övsömör vírusos betegség, vírusöló gyógyszert lehet szedni, a kiütéseket szárító, viszketéscsillapító folyadékkal lehet kezelni. Ha háziorvosát felkeresi a beteg, ezeket megkapja.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2012. augusztus 14., 17:45; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 08:05
Kérdések és válaszok: Fertőző betegségek
Covid vakcináció
Echinacea cseppek és Pfizer oltás
Mikor képződnek antitestek?
Sztrók utáni Covid vakcina felvétel
Két oltás egymás után