övsömör

Jó napot Doktornő! Hétfői nap folyamán viszkető égető érzés bukkant fel a homlok jobb, fejbőr jobb oldalán illetve a jobb szemhéjon és a szem orr felöli sarkába. Hétfőn már duzzadt fül alatti és mögötti nyirokcsomóval ébredtem ami jelezte hogy valami nem oké. Csütörtökre duzzadt hólyagok lettek az érintett területeken valamint tompa fejfájás párosult a tünetekhez. Péntekre időpontot kértem a háziorvosomnál aki övsömört diagnosztizált. Bárányhimlős voltam régen bár édesanyám elmondása szerint nem túl látványosan jöttek ki a tünetek. A háziorvos napi 5x1telviránt és Zinci Aquosat írt fel. Mivel olvastam hogy a fejen arcon megjelenő tünetek veszélyesek és az érintett szemet akár vakság is fenyegetheti szeretném kikérni egy bőrgyógyász véleményét is. A másik kérdésem az lenne hogy mennyire mehetek társaságba pl konditerembe illetve lenne jócskán ház körüli dolgom. Tartózkodhatok e napon végezhetek e fizikai munkát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza övsömör témában

5x800mg aciclovir hatóanyagú gyógyszer szedése indokolt, illetve szemészeti vizsgálat. A szemész véleménye alapján ki lehet egészíteni a kezelést steroiddal. A legjobb ha pihen, napon semmiképp ne tartózkodjon. Idős emberek, illetve gyerekek közelében ne tartózkodjon!

Kérdés: 2020. május 08., 13:58; Megválaszolva: 2020. május 17., 18:12
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren