• Klion, de minek? HPV

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor Úr! Január elején magas kockázatú HPV-t diagnosztizáltak nálam (52, 18 típusok). A doktor isoprinosine-t és Klion D hüvelykúpot írt fel, úgy hogy akkor meg sem vizsgált, nem értem miért írja fel folyton a Klion-t, de nekem ez a gyógyszer nem szimpatikus. A testemnek sem, mert ahogy el kezdtem a Klion-t rá 1 napra folyásom lett, nem jó illatú, barnás, majd 2-3 napra rá, megjött a menstruációm. Bár ezzel nincs is akkora gond, mert csütörtökön jött meg és pénteken v. szombaton kellett volna. A mens. alatt és utána is, most is olyan mintha gombás fertőzésem lenne (nemi életet nem éltem, tudom hogy a párom is elkapta, és fertőzne).Ráadásul a szeméremajkamon belül olyan mintha szétnyílt volna kicsit a bőr. Fáj ha mosakszom stb... Mitől lehet? Maradt még vagy 5 klion kúp(ugye a mens. közben nem használtam), azt még elhasználjam? Január elején kezdtem el újra szedni a fogamzásgátlót, 7 év után fél évre abbahagytam, de mégis elkezdtem. Talán ez is jelent valamit. Illetve még egy gyors kérdés, a P3 citológia és ez a magas kockázatú hpv visszaszorítható (tudom, hogy már sosem múlik el)? A párom is elkapta természetesen, ő hogy tudja a tüneteket kezelni? A bőrgyógyásza n em vette komolyan. Nekem is vannak pici szemölcsök a gátamon, a nődokim ezt fel sem hozta hogy látja...lehet hogy csak beképzeéem de lehet hogy az isoprinosin kicsit mulasztja. Más orvos vélemény szerint az isoprinosin csak pénzkidobás (tényleg nagyon drága.) Önnek mi a véleménye? Nagyon szépen köszönöm

        Dr. Pétervári László válasza a HPV témában

        A Klion hüvely tablettát érdemes használni. Azonban tanácsos egy vizsgálat és nem csak helyi kezelést alkalmazni, hanem szájon át is kezelni. A HPV-re alkalmazott készítmény az immunrendszert stimulálja így segíthet a fertőzés megszűnésében. A HPV fertőzés visszaszorítható, kb.fél év múlva ezt ellenőrizni javasolt.


        Kérdés: 2012. február 02., 09:52; Megválaszolva: 2012. február 03., 23:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: