• Missed ab, inzulinrezisztencia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Mónika! Fél éven belül 2 sikertelen terhességen vagyok túl, mindkettő missed abbal végződött, a 8.héten és a 9. héten. Egyiknél sem volt se görcs se vérzés. Kérdésem az volna, hogy ezek után milyen hormonális vizsgálatokra lenne szükség, amiből kiderülhet mi a baj, illetve, hogy a cukorterheléses eredményeim alapján fennállhat-e inzulinrezisztencia, ami okozhatta-e a magzatok elhalását. Glükóz 0 perc: 4.8 60 perc: 4.8 120 perc: 5.5 Inzulin 0 perc: 12.9 120.perc: 50.8 Tünetem nincs ami erre utalna, nincs pco, illetve a teherbeeséssel sem volt probléma. Előre is köszönöm a válaszát!

        Dr. Fáklya Mónika válasza a gyermekvállalás témában

        Tisztelt kérdező! Az eredményei nem okozhatták a vetélését, rendben vannak. Érdemes lenne APC rezisztencia vizsgálatot elvégeztetni, mert pozitivitás gyakran áll a gyakori spontán vetélések hátterében. Ezen kívül a sárgatest elégtelenség jöhet még szóba, ezt a kora terhességben adott gyógyszerrel lehet kezelni, a nőgyógyásza fogja javasolni. A pajzsmirigy funkció ellenőrzése hasznos lehet.


        Dr. Fáklya Mónika
        endokrinológus, gyermekgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Fáklya Mónika

        Kérdés: 2016. július 03., 14:39; Megválaszolva: 2016. július 11., 21:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: