2-es tipusú cukorbetegségem van?

Kedves Doktornő! HbA1C (IFCC) eredményem: 42.1 (ref tartomány), Glukóz: 4.8, Glukóz 120 perc: 3, 0 (4, 1-7, 8 ref tart), összkoleszterin: 5, 3, lipáz: 12 (U/l 13-60). POCT Glukóz: 5, 8. Inzulin: 4, 5, Inzulin 120 perc: 18, 0, HOMA index: 1, 0. Magasságom/testsúlyom: 160/55. Vérnyomásom jó. Megmagyarázhatatlan fáradtság, rosszullét, időnként szabálytalan szívverés, gyakori vizelés (éjszaka is), gyakran viszkető bőrkiütések (gomba, gyulladásos ekcéma), száraz bőr, gyakran homályos látás, bőrkeményedések lábujjakon, talpélen, égő szúró, fájdalom a talpon, tünetekkel és a fenti labor eredmények ismeretében milyen szakorvoshoz forduljak? Háziorvos véleménye: a minimális labor eltérések miatt nincs különösebb teendő, mint több mozgás, napi ötszöri szénhidrát szegény étkezés. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a fáradékonyság témában

Kedves Kérdező! Egyetértek háziorvosával, ezek jó eredmények. Gondolom TSH-t ( pajzsmirigy-funkciót ) is néztek, mert a fáradékonyság, bőrszárazság alulműködésre is utalhat. Nem értem, miért kellett egyáltalán inzulinszintet nézni Önnél...

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2016. augusztus 07., 17:07; Megválaszolva: 2016. augusztus 10., 22:34
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Kedves doktornő/úr! Egy éve diagnosztizáltak pajzsmirigy alulműködéssel. Kb 4 hónap (jan-ápr) 25 ug L-thyroxine szedése után 8-ról 4-re csökkent...
Pajzsmirigy
Tiszteletem! Segítséget szeretnék kérni pjzs.uh lelet értelmezésében. Pajzsmirigy jobb lebenye: 20x16x47 mm Bal lebeny: 14x12x42 mm Isthmus: 4 mm...
Tsh ingadozik
T. Doktornő! Évek óta 50 ug thyroxint szedek, s ezzel a tsh-m 2.5-5 között ingadozik évszaktól függően. Az alulműködés Hashimoto, az antiTpo mindig...
Inzulinrezisztencia
Üdvözlöm! Másfél éve amikor terhes voltam , csináltak nálam terheléses cukor vizsgálatot. Ott az első vérvétel értèke 5,7 lett majd a 120 perces...
Pajzsmirígy
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Koleszterincsökkentés célból szertnék lecitint(szójaalapú) szedni,mivel gyógyszert nem szedek rá. Pajzsmirígy...