2-es tipusú cukorbetegségem van?

Kedves Doktornő! HbA1C (IFCC) eredményem: 42.1 (ref tartomány), Glukóz: 4.8, Glukóz 120 perc: 3, 0 (4, 1-7, 8 ref tart), összkoleszterin: 5, 3, lipáz: 12 (U/l 13-60). POCT Glukóz: 5, 8. Inzulin: 4, 5, Inzulin 120 perc: 18, 0, HOMA index: 1, 0. Magasságom/testsúlyom: 160/55. Vérnyomásom jó. Megmagyarázhatatlan fáradtság, rosszullét, időnként szabálytalan szívverés, gyakori vizelés (éjszaka is), gyakran viszkető bőrkiütések (gomba, gyulladásos ekcéma), száraz bőr, gyakran homályos látás, bőrkeményedések lábujjakon, talpélen, égő szúró, fájdalom a talpon, tünetekkel és a fenti labor eredmények ismeretében milyen szakorvoshoz forduljak? Háziorvos véleménye: a minimális labor eltérések miatt nincs különösebb teendő, mint több mozgás, napi ötszöri szénhidrát szegény étkezés. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rakk Erika válasza a fáradékonyság témában

Kedves Kérdező! Egyetértek háziorvosával, ezek jó eredmények. Gondolom TSH-t ( pajzsmirigy-funkciót ) is néztek, mert a fáradékonyság, bőrszárazság alulműködésre is utalhat. Nem értem, miért kellett egyáltalán inzulinszintet nézni Önnél...

Dr. Rakk Erika
Dr. Rakk Erika diabetológus, endokrinológus, belgyógyász
Kérdés: 2016. augusztus 07., 17:07; Megválaszolva: 2016. augusztus 10., 22:34
Kérdések és válaszok: Endokrin betegségek
pajzsmirigy, thyroxine mellékhatás
Pajzsmirigy
Tsh ingadozik
Inzulinrezisztencia
Pajzsmirígy